Ντόναλντ Τραμπ: Επιστρέφει σε Facebook και Instagram

Ντόναλντ Τραμπ: Επιστρέφει σε Facebook και Instagram
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Evan Vucci

Την επιστροφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook αλλά και Instagram, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Meta.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιστρέψει στο Facebook και το Instagram, αφού η Meta ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη διετή αναστολή των λογαριασμών του.

Η αναστολή θα λήξει “τις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε ο κολοσσός των social media. Σε μια δήλωση, ο Nick Clegg, πρόεδρος του Meta, είπε ότι το κοινό “θα πρέπει να μπορεί να ακούσει τι λένε οι πολιτικοί του”.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποβλήθηκε επ’ αόριστον από το Facebook και το Instagram μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο το 2021.

Ο Clegg δήλωσε ότι μετά από μια ανασκόπηση διαπίστωσαν ότι οι λογαριασμοί του Τραμπ δεν αποτελούν πλέον σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που παραβιάσει και πάλι εκ νέου τους κανόνες του Facebook και του Instagram, θα αντιμετωπίσει αυστηρές ποινές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν να επιτραπεί στον Τραμπ να επιστρέψει στο Facebook, καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία ξανά το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα