Ντόναλντ Τραμπ: Θα είμαστε δίκαιοι με όλους τους λαούς

default image

"Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών", δήλωσε ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα οι Αμερικανοί να ενωθούν ως ένας λαός και να αναχαιτίσουν τους διχαστικούς ανέμους

“Συγγνώμη που σας άφησα να περιμένετε. Σας ευχαριστώ πολύ. Μόλις έλαβα μία κλήση από την υπουργό Κλίντον. Μας έδωσε συγχαρητήρια για την νίκη μας. Κι εγώ εκείνη και την οικογένειά της γι αυτή την τόσο σκληρή εκστρατεία. Δούλεψε για πολύ καιρό και πολύ σκληρά σε μία μεγάλη περίοδο κι εμείς την ευγνωμονούμε για τις υπηρεσίες της”, είπε ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του.

“Η Αμερική είναι η ώρα να θεραπεύσει τις πληγές της. Η ισχύς εν τη ενώσει, ένας ενωμένος λαός. Θα είμαι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών. Κι αυτό είναι θεμελειώδους σημασίας για μένα. Προσεγγίζω και ζητάω όσους δεν με στήριξαν στο παρελθόν και ζητάω τη βοήθειά τους και τις κατευθυντήριες γραμμές τους”, τόνισε και υπογράμμισε πως έρθει η ώρα αναχαιτίσουν τους διχαστικούς ανέμους.

“Κάθε Αμερικανός ξεχωριστά θα έχει την ευκαιρία, να εκπληρώσει τα όνειρά του. Κανένας άνδρας, καμία γυναίκα δεν θα αφεθεί στην τύχη του ξανά. Θα ξαναχτίσουμε όλες τις υποδομές, γέφυρες, σχολεία, νοσοκομεία. Η υποδομή μας έχει περιέλθει σε παρακμή κι αυτή τη φορά, εκατομμύρια άνθρωποι θα τα χτίσουμε μαζί. Θα φροντίσουμε τους μεγάλους, τους τεράστιους βετεράνους μας, που ήταν τόσο πιστοί”, προσέθεσε και συνέχισε, λέγοντας: “Θα δώσουμε το μήνυμα σε όλους, να έρθουν και να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας. Κανένα όνειρο, καμία πρόκληση δεν είναι μεγάλη”.

“Ό,τι θέλουμε μπορούμε να το προσεγγίσουμε. Πρέπει να είμαστε τολμηροί και να το κάνουμε. Θα είμαστε δίκαιοι με όλους τους λαούς και με όλα τα άλλα έθνη, θα ψάξουμε κοινή λογική και κοινό έδαφος”, δήλωσε και απευθυνόμενος στους συνεργάτες του, ευχαριστώντας τους, είπε: “Τι φοβερή ομάδα είναι αυτή που με πλαισιώνει”.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την προεκλογική του εκστρατεία κίνημα, η δουλειά στο οποίο ξεκινά μόλις τώρα που τελείωσε η προεκλογική εκστρατεία, και υπογράμμισε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του στις επιχειρήσεις για να βοηθήσει τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, οι ξεχασμένοι άνδρες και γυναίκες των ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι, ενώ πρόσθεσε ότι θα ανοικοδομήσει τα κέντρα των πόλεων, τους αυτοκινητόδρομους και τις υποδομές. Με αυτόν τον τρόπο ο Τραμπ εκτιμά ότι θα δοθεί δουλειά στους ανθρώπους.

Επιτέλους θα φροντίσουμε τους βετεράνους μας, τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει ένα σχέδιο εθνικής ανάπτυξης και ανανέωσης, καθώς διαθέτει, όπως είπε, ένα πολύ καλό οικονομικό πλάνο, ώστε να διπλασιάσει την ανάπτυξη της χώρας και να ενισχύσει την οικονομία της.

Η Αμερική δεν θα συμβιβάζεται πλέον με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο, τόνισε, εξηγώντας ότι οι ΗΠΑ θα τα πηγαίνουν καλά με τις χώρες που επιθυμούν να τα πηγαίνουν καλά με αυτές. Θα αντιμετωπίσουμε δίκαια τους πάντες, είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα και προσθέτοντας ότι θα επιζητήσει να βρεθεί κοινός τόπος και όχι εχθρότητα.

“Περιμένω με ανυπομονησία να είμαι ο πρόεδρός σας για τα επόμενα χρόνια, γιατί όχι και για τα επόμενα 8 χρόνια. Παρότι τελείωσε η εκστρατεία, η δουλειά μας μόλις αρχίζει. Θα είστε πολύ περήφανοι για τον πρόεδρό σας. Αγαπάω πολύ αυτή τη χώρα. Ευχαριστώ πολύ. Ήταν καταπληκτική βραδιά, καταπληκτικό ταξίδι”, κατέληξε.

Παρόλα αυτά στην επινίκια ομιλία του ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε καθόλου στο διαβόητο τείχος που θέλει να ανεγείρει στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα