Ο Αντρέα Καντρέβα πληρώνει τα σχολικά γεύματα μαθήτριας που αποκλείστηκε από τη σίτιση

Ο Αντρέα Καντρέβα
Ο Αντρέα Καντρέβα AP

Η μαθήτρια στην Μινέρμπε της Ιταλίας είδε τους υπευθύνους να της σερβίρουν μόνο κονσέρβα και κράκερς επειδή οι αλλοδαποί γονείς της δεν είχαν να πληρώσουν για τη σίτιση στο σχολείο. Επενέβη και πλήρωσε τα πάντα ο αστέρας της Ίντερ, Αντρέα Καντρέβα.

Μία μικρή κονσέρβα τόνο και λίγα κράκερς σέρβιραν για γεύμα σε ένα κοριτσάκι στο δημοτικό σχολείο της πόλης Μινέρμπε, στην επαρχία της Βερόνας (βόρεια Ιταλία), επειδή οι αλλοδαποί γονείς της δεν είχαν τα μέσα για να πληρώσουν ένα πλήρες γεύμα στο σχολικό εστιατόριο.

Άμεση ήταν η αντίδραση, μετά τη σχετική δημοσίευση, του ποδοσφαιριστή της Ιντερ Αντρέα Καντρέβα, που ήλθες σε επαφή με τον δήμαρχο της πόλης και ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει τα έξοδα σίτισης του κοριτσιού. Το γεγονός έφερε στο φως η τοπική εφημερίδα L' Arena και προκάλεσε την καταγγελία της τοπικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), που έκανε λόγο για «τακτική διακρίσεων» εκ μέρους του δημάρχου Αντρέα Τζιράρντι, που εκλέγεται με την ξενοφοβική Λέγκα.

Η απόφαση για το συγκεκριμένο σιτηρέσιο της μαθήτριας ελήφθη από κοινού μεταξύ των διαχειριστών της σχολικής εστίας και της δημαρχίας, έπειτα από επανειλημμένα ειδοποιητήρια στην οικογένεια της μικρής να καταβάλει το τίμημα για τη σίτισή της. Μία απόφαση που αναστάτωσε τη μικρή μαθήτρια, που αναλύθηκε σε κλάματα μόλις της σέρβιραν το λιτό γεύμα, διαφορετικό από των συμμαθητών της.

Ο Καντρέβα αντέδρασε αμέσως σε συντονισμό με το πανιταλικό κύμα αλληλεγγύης που ξεσήκωσε η υπόθεση και τηλεφώνησε στο δήμαρχο για να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες, προκειμένου να διορθωθεί η 'αδικία' απέναντι στη μικρή μαθήτρια, αναλαμβάνοντας τα σχετικά έξοδα. Για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μάσιμο Μόμι, το περιστατικό είναι μεμονωμένο και αφορά ένα ζήτημα «δικαιοσύνης» απέναντι στις οικογένειες που πληρώνουν κανονικά τη σχολική σίτιση των παιδιών τους. Όμως το PD κατηγορεί την τοπική Αρχή, υπογραμμίζοντας πως «όχι μόνον έχει τη δυνατότητα, αλλά και το καθήκον» να αντιμετωπίζει ανάλογες περιπτώσεις οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες και «σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να τα βάζουν με τους ανήλικους, δηλαδή τους αδύναμους κρίκους σε αυτήν την αλυσίδα».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
SHARE:

24Media Network