Ο Χειμώνας έρχεται για τον Ερντογάν – Εξόργισε μέχρι και τον Τζορτζ Ρ. Μάρτιν

Ο Χειμώνας έρχεται για τον Ερντογάν – Εξόργισε μέχρι και τον Τζορτζ Ρ. Μάρτιν
Ο συγγραφέας του "Game of Thrones" George R. R. Martin Evan Agostini/Invision/AP

Ο δημιουργός του "Game of Thrones" Τζορτζ Ρ. Μάρτιν τάχθηκε ανοιχτά κατά της απόφασης Ερντογάν να αποσυρθεί η Τουρκία από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Αναλυτικά η ανάρτησή του.

Η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό. Κατά της απόφασης του Τούρκου προέδρου τάχθηκε και ο Αμερικανός συγγραφέας σεναριογράφος και παραγωγός του «Game of Thrones» Τζορτζ Ρ. Μάρτιν, ο οποίος με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η «η πένα είναι πιο δυνατή από το σπαθί».

Ο Μάρτιν «συμμάχησε» με την τουρκικής καταγωγής ηθοποιό Σιμπέλ Κεκιλί (η οποία είχε παίξει στο «Game of Thrones» – είχε υποδυθεί τη Σέι, την αγαπημένη του Τύριον Λάνιστερ), η οποία έχει επίσης ταχθεί κατά της απόφασης αυτής του Ερντογάν.

«Η αγαπητή μου φίλη Σιμπέλ Κεκιλί  – Σέι, για όλους εσάς τους οπαδούς του Game of Thrones – μου έστειλε πρόσφατα e-mail για να με ενημερώσει για κάποια θλιβερά νέα από την Τουρκία. (Η Σιμπέλ έχει γεννηθεί στη Γερμανία, αλλά είναι τουρκικής καταγωγής). Η Τουρκία, υπό το καθεστώς Ερντογάν, αποχώρησε επίσημα από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που καταπολεμά τη βία κατά των γυναικών» έγραψε ο Μάρτιν.

Αναρτώντας στο ιστολόγιό του ένα σύνδεσμο του CNN για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία πρόσθεσε: «Η ίδια η Σιμπέλ έχει από πρώτο χέρι γνώση του τι σημαίνει να βιώνει τη βία και υπήρξε από καιρό υπέρμαχος της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι μόνο μια καταπληκτική ηθοποιός (έδωσε στη Σάε ένα βάθος που ο χαρακτήρας δεν είχε ποτέ στα βιβλία μου), αλλά μια πολύ γενναία γυναίκα και μια αληθινή ηρωίδα. Την θαυμάζω πάρα πολύ για όλα όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει. Και θα ήθελα να επαναλάβω το μήνυμά της στις γυναίκες και τα κορίτσια της Τουρκίας: Selam Ve Sevgiler (Χαιρετισμούς και πολλή αγάπη)».

«Μείνετε δυνατές» καταλήγει ο αμερικανός συγγραφέας, παραθέτοντας και ένα emoji που αναφέρει «τρέχουσα διάθεση: αποφασισμένος».  Λέγεται ότι «η πένα είναι πιο δυνατή από το σπαθί» κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα