Ο δολοφόνος της Φλόριντα είχε προβάλλει βίντεο με μαζικές δολοφονίες

Ο δολοφόνος της Φλόριντα είχε προβάλλει βίντεο με μαζικές δολοφονίες
Φωτογραφία αρχείου AP

Εμμονή με τις μαζικές δολοφονίες φέρεται να έχει ο Σαουδάραβας αξιωματικός που σκότωσε τρεις ανθρώπους στη Φλόριντα.

Ο Σαουδάραβας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο οποίος σκότωσε τρεις ανθρώπους μέσα σε αεροναυτική βάση στην Πολιτεία της Φλόριντα προτού πέσει ο ίδιος νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, είχε προβάλει βίντεο με μαζικές δολοφονίες σε ένα πάρτι το προηγούμενο βράδυ της επίθεσης, αναφέρει την Κυριακή η αμερικανική εφημερίδα The New York Times.

Η επίθεση της Παρασκευής μέσα σε τάξεις σε κτίριο της Αεροναυτικής Βάσης της Πενσακόλα, στη Φλόριντα, άφησε πίσω της τρεις νεκρούς και οκτώ τραυματίες, περιλαμβανομένων δύο αναπληρωτών σερίφη, οι οποίοι είχαν σπεύσει επί τόπου. Η αποκάλυψη για το πάρτι έγινε ενώ οι αρχές ερευνούν αν ο δράστης είχε συνεργούς.

“Διερευνούμε τι έγινε, αν ήταν ένας ο δράστης ή είχε συνεργούς”, είπε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους. “Θα το διαλευκάνουμε πολύ γρήγορα”, πρόσθεσε.

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται ένα πρόσωπο που έχει ενημερωθεί για την έρευνα, δεν προσθέτει λεπτομέρειες σχετικά με το πάρτι. Το αμερικανικό κέντρο μελετών SITE, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της δραστηριότητας τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο, κατονομάζει τον δράστη.

Πρόκειται για τον Μοχάμεντ αλ-Σαμράνι, ο οποίος πριν από την επίθεση, σύμφωνα με το SITE, είχε ανεβάσει στο Twitter το μανιφέστο του, το οποίο ανέφερε: «Εναντιώνομαι στο κακό, και η Αμερική στο σύνολό της έχει μεταμορφωθεί σε έθνος του κακού (…) Δεν είμαι εναντίον σας απλώς επειδή είσαστε Αμερικανοί, δεν σας μισώ εξαιτίας των ελευθεριών σας, σας μισώ επειδή κάθε μέρα υποστηρίζετε, χρηματοδοτείτε και διαπράττετε εγκλήματα εναντίον όχι μόνο των μουσουλμάνων, αλλά και εναντίον της ανθρωπότητας».

Ο λογαριασμός στο Twitter, στον οποίον αναρτήθηκε το μανιφέστο που καταδικάζει ακόμη την αμερικανική υποστήριξη προς το Ισραήλ και περιλαμβάνει μια φράση του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, καταργήθηκε. Καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση και ο δράστης δεν φέρεται να είχε τρομοκρατικές διασυνδέσεις, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη έναν μη κατονομαζόμενο υψηλόβαθμο αμερικανό αξιωματούχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα