Ο Έλον Μασκ εγκαταλείπει την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter

Ο Έλον Μασκ εγκαταλείπει την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter
O ιδιοκτήτης της SpaceX και CEO της Τesla, Έλον Μασκ Britta Pedersen/Pool via AP

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη δεν θα αποκτήσει τελικά και το Twitter. Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων και παρά την αρχική συμφωνία αποσύρει την προσφορά του.

Το αφεντικό της Tesla Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter Inc, επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεών της.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων, η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6%, μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Η ανακοίνωση ρίχνει τίτλους τέλους σε μια υπόθεση που απασχόλησε όλο τον πλανήτη, αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter.

 Ο Μασκ είχε αναστείλει τη συμφωνία έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Είχε προειδοποιήσει

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Μασκ είχε στείλει επιστολή ζητώντας λεπτομέρειες για τους bot λογαριασμούς και απειλούσε να αποχωρήσει από τη συμφωνία.

Το Twitter είχε υποβαθμίσει προηγουμένως την προειδοποίηση του Μασκ ότι η συμφωνία ήταν “σε αναμονή”, υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα θα τον βοηθούσαν να προετοιμαστεί για να διαχειριστεί το Twitter.

Νωρίτερα τον Μάιο, ο Μασκ είπε ότι θα θέσει τη συμφωνία “προσωρινά σε αναμονή”, ενώ περιμένει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης να παράσχει στοιχεία για το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών της.

Ο Μασκ είχε αναφέρει στην επιστολή του ότι χρειάζεται τα δεδομένα για να πραγματοποιήσει τη δική του ανάλυση των χρηστών του Twitter και δεν πίστευε στις μεθόδους δοκιμών της εταιρείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα