Ο Έντουαρντ Σνόουντεν δημιούργησε λογαριασμό στο Twitter και 'τρολάρει' την NSA

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν δημιούργησε λογαριασμό στο Twitter και 'τρολάρει' την NSA

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που έφερε τα άνω κάτω το 2013 με τη διαρροή των απόρρητων πληροφοριών της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), δημιούργησε λογαριασμό στο Twitter και την "τρολάρει"

O Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πληροφορικός που αποκάλυψε τα μυστικά προγράμματα κατασκοπείας των ΗΠΑ, έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο σήμερα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, αφού ο πρώτος λογαριασμός τον οποίο αποφάσισε να ακολουθήσει ήταν εκείνος της... Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

O Σνόουντεν, που έχει βρει άσυλο στη Ρωσία, αποφάσισε πως ήθελε να ακολουθήσει την NSA, η οποία με τη σειρά της δεν έχει αποσύρει τις κατηγορίες εις βάρος του και επιθυμεί τη σύλληψή του. Τα νέα για την εμφάνισή του στο Twitter έκαναν σύντομα τον γύρο του διαδικτύου με εκατοντάδες χιλιάδες να τον ακολουθούν σε λίγες μόλις ώρες.

Συγκεκριμένα, σε μόλις 50 λεπτά 157.000 άνθρωποι τον είχαν ακολουθήσει αναμένοντας το πρώτο τιτίβισμα.

«Με ακούτε τώρα; (Can you hear me now?)» έγραψε στο πρώτο μήνυμα που ανήρτησε γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας το οποίο αναπαρήχθη πολύ σύντομα δεκάδες χιλιάδες φορές, σε διάστημα μιας ώρας 25.000 φορές.

«Στο παρελθόν εργαζόμουν για την κυβέρνηση. Τώρα, εργάζομαι για το κοινό» εξήγησε στο Twitter, ο Σνόουντεν που δηλώνει ότι είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος "Freedom of the press".

Η διαδικτυακή εφημερίδα Intercept, διευθυντής της οποίας είναι ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, δημοσιογράφος που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ καθώς δημοσίευσε άρθρα βασισμένα στις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του λογαριασμού του πρώην συμβούλου της NSA.

«Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Μπεν Ουίζνερ, ο ίδιος ο Σνόουντεν θα διαχειρίζεται το λογαριασμό του» έγραψε το The Intercept.

Είναι πάντως ειρωνικό το γεγονός ότι ο πρώτος και μοναδικός λογαριασμός που ακολουθεί μέχρι τώρα ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι εκείνος της NSA (@NSAGov).

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νόμιμη η συλλογή τηλεφωνικών δεδομένων από την NSA σύμφωνα με το εφετείο

H NSA παρείχε στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες εξελιγμένο λογισμικό

SHARE:

24Media Network