Ο Ερντογάν προανήγγειλε και άλλα υποβρύχια για το τουρκικό ναυτικό “μέχρι το 2027”

Ο Ερντογάν προανήγγειλε και άλλα υποβρύχια για το τουρκικό ναυτικό “μέχρι το 2027”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Markus Schreiber

Αλλα έξι υποβρύχια θα πέσουν στις τουρκικές θάλασσες τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περαιτέρω εξοπλισμούς για το ναυτικό της Τουρκίας προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή ναυπήγησης του νέου υποβρυχίου «Σελμάν Ρέις» στο ναυπηγείο Γκιολτζούκ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι “προγραμματίζουμε να βάλουμε στη θάλασσα άλλα έξι υποβρύχια μέχρι το 2027, ένα κάθε χρόνο” γιατί όπως υπογράμμισε, “χρειαζόμαστε ακόμη μεγαλύτερη αποτρεπτική δύναμη”.

Μάλιστα ο Ερντογάν, αφού τόνισε ότι στα σχετικά έργα θα πάρουν μέρος 30 τουρκικές κοινοπραξίες ενημέρωσε ότι “αυτά δεν θα μπορούσαμε καν να τα φανταστούμε πριν 15-20 χρόνια”.

Ο Τούρκος ηγέτης εξέφρασε για άλλη μία φορά τις έντονες αντιρρήσεις του στην προοπτική να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ η Σουηδία και η Φινλανδία.

Οι σχετικές ανησυχίες μας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται μόνο με δηλώσεις. Αυτή η πολιτική διεύρυνσης του ΝΑΤΟ χωρίς να δίνεται προτεραιότητα στις ανησυχίες μας δεν είναι καλή ούτε για μας ούτε και για το ίδιο το ΝΑΤΟ” είπε.

Μιλώντας, τέλος, ειδικά για τη Σουηδία τόνισε ότι “δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τις κυρώσεις που μας επέβαλλαν το 2019”. Το εμπάργκο πώλησης όπλων είχε επιβληθεί λόγω της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα