Ο Γκορμπατσόφ πουλά τη βίλα του στις Άλπεις για 7 εκατ. ευρώ

Ο Γκορμπατσόφ πουλά τη βίλα του στις Άλπεις για 7 εκατ. ευρώ

Η τριώροφη βίλα Hubertus-Schlossl που βρίσκεται στο Όμπεραχ της Βαυαρίας κατασκευάστηκε το 1908 και έχει 17 δωμάτια. Υποψήφιος αγοραστής της είναι ο ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ

Ο ηγέτης της ρωσικής Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αποφάσισε να βγάλει "στο σφυρί" την πολυτελή βίλα που διαθέτει κοντά στην λίμνη Τέγκερνζεε, στις Βαυαρικές Άλπεις.

Η αξία της βίλας φθάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού Τύπου, τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η οικογένεια Γκορμπατσόφ είχε αγοράσει την βίλα Hubertus-Schlossl που βρίσκεται στην τοποθεσία Όμπεραχ της κοινότητας Ρόταχ- Έγκερν (στο Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βαυαρίας) πριν από δέκα χρόνια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Tegernseerstimme, το 2006 το τριώροφο οίκημα, κατασκευής 1908, που διαθέτει 17 δωμάτια, το είχε αγοράσει η Ιρίνα Βιργκάνσκαγια , που είναι και η μοναδική κόρη του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Ο ίδιος ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Süddeutsche Zeitung, είχε επισκεφτεί πριν από τρία χρόνια την βίλα μαζί με την κόρη του και τα εγγόνια του, ενώ αυτή την στιγμή στη βίλα δεν μένει κανένα μέλος της οικογενείας Γκρομπτασόφ.

Ο Γκορμπατσόφ πουλά τη βίλα του στις Άλπεις για 7 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο δήμαρχος της μικρής πόλης Όμπεραχ, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζούσε στο σπίτι αυτό κυρίως μόνος του, ενώ τα τελευταία χρόνια σπανίως επισκέπτονταν την Βαυαρία. Όποτε όμως την επισκέπτονταν, οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης τον συναντούσαν συχνά στους δρόμους και τα εστιατόρια της. Η συνολική έκταση του οικοπέδου, μέσα στο οποίο βρίσκεται η βίλα των 600 τετραγωνικών μέτρων, είναι συνολικά 2,6 στρέμματα.

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι η αξία της βίλας ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και πως υποψήφιος αγοραστής της είναι ο ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ ο οποίος ήδη διαθέτει κάποια ακίνητα στις όχθες της λίμνης Τέγκερενζεε.

(Με πληροφορίες από TASS)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
SHARE: