Ο Μοράλες προκήρυξε νέες εκλογές στη Βολιβία

Ο Μοράλες προκήρυξε νέες εκλογές στη Βολιβία
Ο Έβο Μοράλες. AP

Στην απόφαση να προχωρήσει σε νέες εκλογές στη Βολιβία αφού διεθνείς παρατηρητές αμφισβητούν το αποτέλεσμα κατέληξε ο Εβο Μοράλες

Οι συνεχείς διαδηλώσεις των οπαδών της αντιπολίτευσης και η αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών της 20ης Οκτωβρίου τελικά “λύγισαν” τον Εβο Μοράλες.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας εξήγγειλε την Κυριακή ότι θα διενεργηθούν νέες εκλογές κάτι που άλλωστε είχε προαναγγείλει σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της 20ης Οκτωβρίου δεν αναγνωριζόταν ως αξιόπιστος από τους διεθνείς παρατηρητές. Κάτι τέτοιο έγινε με τη σχετική έκθεση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών.

«Αποφάσισα να ζητήσω νέες γενικές εκλογές που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να επιλέξουν δημοκρατικά τις αρχές” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βολοβιανός πρόεδρος ο οποίος επιδιώκει να έχει τέταρτη συνεχή θητεία.

Στην αναμέτρηση της 20ης Οκτωβρίου, ο Μοράλες όχι μόνο επικράτησε αλλά εξασφάλισε και τη διαφορά των 10 μονάδων που ορίζει το Σύνταγμα για εκλογή χωρίς τη διενέργεια δεύτερου γύρου.

Η αντιπολίτευση του Κάρλος Μέσα αμφισβήτησε το κύρος των αποτελεσμάτων και με συνεχείς διαδηλώσεις (οι οποίες είχαν και νεκρούς), στην πρωτεύουσα Λα Πας αλλά αλλού, έφερε σε δύσκολη θέση τον Μοράλες.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι μερίδα αστυνομικών αυτομόλησαν ενώ την Κυριακή τα ξημερώματα αντιπολιτευόμενοι κατέλαβαν μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταξύ των οποίων και την κρατική τηλεόραση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα