Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα από τις ατάκες του

default image

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο άνθρωπος που άλλαξε τα δεδομένα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, κέρδισε πανηγυρικά τις εκλογές. Οι ατάκες του που έχουν γραφτεί στην ιστορία (Pics)

Το μεγαλύτερο “σοκ” βιώνει ο πλανήτης, μετά από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, βλέπει τον Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον Λευκό Οίκο, εκτοπίζοντας την Χίλαρι Κλίντον, την οποία οι δημοσκοπήσεις της Τρίτης ήθελαν νικήτρια με ποσοστό 90%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο αμφιλεγόμενος πρόεδρος που έχει περάσει από τις ΗΠΑ, γεγονός που αποδεικνύει πως οι Αμερικανοί έχουν ανάγκη για κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να αφήσουν πίσω την εποχή Ομπάμα και να εισέλθουν σε μια νέα εποχή που θα φέρει τη σφραγίδα του ανθρώπου του δέχτηκε τις πιο σκληρές κριτικές για τις απόψεις του, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός απέχει σημαντικά από το μοντέλο του ηγέτη που είναι σε θέση να αναλάβει το πολιτικό βάρος των ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά στην εξωτερική πολιτική, στις επιχειρήσεις των Αμερικανών ανά τον κόσμο, στην οικονομική ευρυθμία της πατρίδας του.

 

Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες, οι οποίες τον έκαναν είτε αρεστό, είτε μισητό στου πολίτες και τους πολιτικούς του αντιπάλους είναι οι παρακάτω:

Για τους μετανάστες από το Μεξικό έχει δηλώσει πως, “Όταν το Μεξικό στέλνει τους ανθρώπους του, δεν στέλνει τους καλύτερους. Δεν στέλνουν εσάς. Στέλνουν ανθρώπους που έχουν πολλά προβλήματα και φέρνουν τα προβλήματα αυτά σ’ εμάς. Φέρνουν ναρκωτικά. Φέρνουν εγκλήματα. Είναι βιαστές, αλλά μερικοί υποθέτω είναι καλοί άνθρωποι.”

“Θα χτίσω έναν μεγάλο τοίχο –κανένας δε χτίζει τοίχους καλύτερα από μένα, πιστέψτε με- και θα το χτίσω χωρίς οικονομικό κόστος. Θα χτίσω έναν μεγάλο, μεγάλο τοίχο στα νότια σύνορά μας και θα κάνω το Μεξικό να πληρώσει γι’ αυτόν τον τοίχο. Σημειώστε τα λόγια μου…”, υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του.

Μιλώντας για το ποιοι μετανάστες πρέπει να γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ επισήμανε πως “Πρέπει να δεχόμαστε στη χώρα εκείνους που μοιράζονται τις αξίες μας και σέβονται τους ανθρώπους μας. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου είχαμε ένα ιδεολογικό τεστ. Αυτή τη στιγμή πρέπει να προχωρήσουμε σε νέο ιδεολογικό τεστ για τις απειλές που αντιμετωπίζουμε σήμερα και πρέπει να τις εξετάσουμε. Προτείνω λεπτομερή εξέταση.”

 

Για τον τόπο γέννησης του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έχει πει πως “Έχουμε έναν πρόεδρο που μάλλον δεν έχει γεννηθεί σ’ αυτή τη χώρα.”

Ενώ, για τις γυναίκες, που αποτέλεσαν το μεγαλύτερο αγκάθι της προεκλογικής του εκστρατείας λόγω της δημοσίευσης βίντεο στα οποία εκφραζόταν με χυδαίες εκφράσεις είχε πει πως “Απλά τις φιλάω. Δεν περιμένω καν και όταν είσαι σταρ σ’ αφήνουν να το κάνεις. Τις αρπάζω από το μ….ι. Μπορείς να κάνεις ότι θες.”

 

“Αν η Ιβάνκα δεν ήταν κόρη μου, πιθανότατα να έβγαινα μαζί της” έχει δηλώσει για την ίδια του την κόρη, συνεχίζοντας το σεξιστικό του παραλήρημα.

Όσον αφορά την θέση του για τους ομοφυλόφιλους είπε “Έχω τόσους πολλούς υπέροχους φίλους που συμβαίνει να είναι γκέι, αλλά εγώ είμαι παραδοσιακός.”

Ο πλανητάρχης δεν έχει σταματήσει εκεί καθώς έχει υπερηφανευτεί δημόσια για τα προσόντα του λέγοντας πως, “Κοιτάξτε αυτά τα χέρια. Είναι μικρά χέρια; Ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλος μου Μάρκο Ρούμπιο αναφέρθηκε στα χέρια μου. Εάν είναι μικρά, κάτι άλλο θα πρέπει να είναι μικρό. Σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Το εγγυώμαι…”

“Το IQ μου είναι από τα υψηλότερα κι όλοι σας το γνωρίζετε. Σας παρακαλώ να μην αισθάνεστε τόσο ηλίθιοι ή ανασφαλείς. Το λάθος δεν είναι δικό σας…”, έχει πει για την ευφυΐα του.

Φυσικά δεν έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί ούτε τους συνυποψηφίους του για την προεδρία των ΗΠΑ, λέγοντας πως : “Νομίζω ότι η μόνη διαφορά ανάμεσα σε εμένα και τους άλλους υποψήφιους είναι το γεγονός ότι είμαι πιο τίμιος και οι γυναίκες μου είναι πιο όμορφες.”

Σχολιάζοντας τη μεγαλύτερη αντίπαλό του στην κούρσα για την προεδρία, τη Χίλαρι Κλίντον, έχει πει πως “είναι τόσο δυσάρεστη γυναίκα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα