Ο Ομπάμα δίνει χάρη στην τελευταία γαλοπούλα

Ο Ομπάμα δίνει χάρη στην τελευταία γαλοπούλα
THIS OFFICIAL WHITE HOUSE PHOTOGRAPH IS BEING MADE AVAILABLE ONLY FOR PUBLICATION BY NEWS ORGANIZATIONS AND/OR FOR PERSONAL USE PRINTING BY THE SUBJECT(S) OF THE PHOTOGRAPH. THE PHOTOGRAPH MAY NOT BE MANIPULATED IN ANY WAY AND MAY NOT BE USED IN COMMERCIAL

Όπως ορίζει το έθιμο για την ημέρα των Ευχαριστιών, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε χάρη σε μια γαλοπούλα, για τελευταία φορά από τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ (vid)

Η Αμερική γιορτάζει την ημέρα των Ευχαριστιών, το επονομαζόμενο Thanksgiving και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χαρίζει τη ζωή στο βασικό έδεσμα της γιορτής, μια γαλοπούλα. Ο απερχόμενος πρόεδρος που διανύει τις τελευταίες του ημέρες στο Λευκό Οίκο, ακολούθησε το έθιμο, που θέλει τον Αμερικανό πρώτο πολίτη να δίνει χάρη σε μια γαλοπούλα, μια μέρα πριν τη γιορτή. 

Οι δύο του κόρες, Μάλια και Σάσα, συνήθιζαν να συνοδεύουν τον πατέρα τους στην εκδήλωση τα τελευταία οκτώ χρόνια, όμως αυτό δεν συνέβη φέτος. "Φυσικά, η ημέρα αυτή είναι οικογενειακή γιορτή, όσο είναι και εθνική. Τα τελευταία επτά χρόνια, εισήγαγα μια ακόμη παράδοση: ντρόπιαζα τις κόρες μου με χλιαρά αστεία για γαλοπούλες" είπε κατά τη διάρκεια της απόδοσης χάριτος. "Αυτή τη φορά όμως αντέδρασαν" πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα συνέχισε αστειευόμενος και απευθυνόμενος στις απούσες κόρες του: "Η Μάλια και η Σάσα είναι τόσο χαρούμενες που αυτή είναι η τελευταία μου χάρη σε γαλοπούλα ως προέδρου. Αυτό που δεν τους είπα είναι πως θα συνεχίσουμε το έθιμο κάθε χρόνο από εδώ και στο εξής. Χωρίς κάμερες. Μεταξύ μας. Κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να κόψω της συνήθεια της 'κρύας γαλοπούλας'" είπε αστειευόμενος. 

ADVERTISING
Ο Ομπάμα δίνει χάρη στην τελευταία γαλοπούλα
THIS PHOTOGRAPH IS PROVIDED BY THE WHITE HOUSE AS A COURTESY AND MAY BE PRINTED BY THE SUBJECT(S) IN THE PHOTOGRAPH FOR PERSONAL USE ONLY. THE PHOTOGRAPH MAY NOT BE MANIPULATED IN ANY WAY AND MAY NOT OTHERWISE BE REPRODUCED, DISSEMINATED OR BROADCAST, WITH

Πέραν όμως της περιπαικτικής διάθεσης προς τα παιδιά του, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε να πει δυο λόγια και προς τον Αμερικανικό λαό. 'Σε αυτή την ημέρα Ευχαριστιών, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στον αμερικανικό λαό, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε τα τελευταία οκτώ χρόνια και την απίστευτη καλοσύνη που πρόσφερε στην οικογένειά μου" ανέφερε και πρόσθεσε: "Εκ μέρους της Μισέλ, της πεθεράς μου, των κοριτσιών μας, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος αμνήστευσε μια γαλοπούλα βάρους 18 κιλών, προσφέροντάς της μακρόχρονη ζωή και αποτρέποντας την από το να βρεθεί σε κάποιο αμερικανικό τραπέζι.

ΠΗΓΗ REUTERS/ΦΩΤΟ WHITE HOUSE

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα
SHARE:

24Media Network