Ο πίνακας του da Vinci που πουλήθηκε για ποσό-ρεκόρ, μπορεί να μην είναι του da Vinci

Ο πίνακας του da Vinci που πουλήθηκε για ποσό-ρεκόρ, μπορεί να μην είναι του da Vinci
(AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο πίνακας "Salvator Mundi" πουλήθηκε το 2017 για το μεγαλύτερο ποσό, στην ιστορία των δημοπρασιών. Ιστορικός τεχνών υποστηρίζει πως το έργο δεν ανήκει στον Leonardo da Vinci.

O πίνακας “Salvator Mundi” έχει φιλοτεχνηθεί από τον Leonardo da Vinci. Ή τουλάχιστον αυτό γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα ωστόσο, με ακαδημαϊκό του Oxford University, υπάρχει το ενδεχόμενο η δουλειά αυτή να μην ανήκει στον μάστερ της Αναγέννησης.

Ο Matthew Landrus, ιστορικός τεχνών, με εξειδίκευση στα έργα του da Vinci, υποστηρίζει ότι ο αξίας 450 εκατομμυρίων δολαρίων πίνακας ανήκει στον Bernardino Luini, καλλιτέχνης που άνηκε στην ομάδα του da Vinci.

Σύμφωνα πάντα, με τον Landrus, μόνο το 20% με 30% του συγκεκριμένου έργου ολοκληρώθηκε από τον Iταλό δάσκαλο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πανεπιστημιακός με το CNN, εξήγησε ότι “πρόκειται για δουλειά του Leonardo, με τη βοήθεια βοηθών του. Έχω την πεποίθηση πως η βοήθεια του Luini είναι ξεκάθαρη, στον πίνακα“.

Το έργο είχε πουληθεί, το 2017, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s για το ποσό των 450 εκατ. δολ, που είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία των δημοπρασιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα