Ο πιο διάσημος εχθρός του Ερντογάν ομολογεί: Φοβάμαι για τη ζωή μου

Ο πιο διάσημος εχθρός του Ερντογάν ομολογεί: Φοβάμαι για τη ζωή μου
O Ενές Καντέρ AP

Ο Ενές Καντέρ εξέφρασε φόβους για τη ζωή του λόγω των πολιτικών απόψεών του που βρίσκονται στον αντίποδα αυτών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ενές Καντέρ εκφράζει φόβους για τη ζωή του λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων. Ωστόσο, τούτη τη φορά, έγινε απολύτως συγκεκριμένος και έδωσε το μέγεθος των απειλών.

Ο Τούρκος άσος των Νικς έχει “στολίσει” κατά καιρούς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με διάφορους χαρακτηρισμούς: “Δικτάτορας”, “Χίτλερ του αιώνα μας”, “παρανοϊκός” κτλ. Εννοείται ότι στην Τουρκία είναι εδώ και πολύ καιρό person non grata αλλά ο φόβος του δεν έχει να κάνει με αυτό.

“Πολύ θα ήθελα να πάω στο Λονδίνο αλλά φοβάμαι για τη ζωή μου και εκεί” εκμυστηρεύτηκε στο CNN ο Καντέρ ο οποίος έχει λάβει, όπως ο ίδιος τόνισε, εκατοντάδες απειλές για την ακεραιότητά του.

“Γνωρίζω πολύ καλά πόσο ισχυρές είναι οι τουρκικές κοινότητες στο Λονδίνο. Ετσι και αλλιώς ο Ερντογάν έχει επεκτείνει τις “επιχειρήσεις” του και εκτός Τουρκίας. Καταδιώκει και στην Ευρώπη ανθρώπους που τον εναντιώνονται” συμπλήρωσε ο Καντέρ.

Καταλήγοντας: “Το μόνο μέρος στο οποίο αισθάνομαι ασφάλεια είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς των Νικς και τον αμερικανικό λαό γενικότερα για τη στήριξη που μου έχουν προσφέρει. Νιώθω Αμερικανός. Ετσι και αλλιώς θα γίνω Αμερικανός πολίτης το 2021. Είμαι ασφαλής μόνο εδώ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα