Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Διαβάζεται σε 2'
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Francisco Seco

Στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων φαίνεται πως είναι στραμμένο το ενδιαφέρον του Τούρκου προέδρου, εν όψει της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13 Μαΐου.

“Θα έχουμε συνομιλίες για το πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας σε πολύ καλύτερη θέση” δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δημοσιογράφους, σχολιάζοντας την επικείμενη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις 13 Μαΐου.

Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε ακόμα και τις πρόσφατες εξελίξεις στον άξονα των σχέσεων Ισραήλ – Ιράν, τονίζοντας πως,

“Το Ισραήλ λέει διαφορετικά πράγματα. Ομοίως, το Ιράν προβάλλει διαφορετικές απόψεις. Δεν υιοθετούμε τίποτα και δεν υπάρχει πραγματικά καμία εξήγηση που να μην είναι παράλογη. Δεν μπορείτε να πείτε ότι το Ιράν λέει την αλήθεια στις δηλώσεις του. Δεν μπορείτε να το πείτε αυτό για το Ισραήλ ούτως ή άλλως. Βάζουν μπροστά τις ΗΠΑ. Πολύ πιο σημαντικό, βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ στις πρόσφατες δηλώσεις έχουν ταχθεί στο πλευρό του Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ενώ όλοι είναι στο πλευρό της Παλαιστίνης, οι ΗΠΑ δυστυχώς αποκαλύπτουν τη στάση τους παίρνοντας το μέρος του Ισραήλ. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό ούτως ή άλλως“.

Σε ερώτηση για την αναμενόμενη αυριανή επίσκεψη του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε, ο πρόεδρος Ερντογάν απέφυγε να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο των συνομιλιών λέγοντας: «Αν θέλετε, ας κρατήσουμε την ατζέντα μεταξύ μας και του κ. Χανίγε και ας πράξουμε αναλόγως».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα