Ο πιο θαρραλέος μπέμπης της Βρετανίας

default image

Διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά ο μικρός Toby κατάφερε να επιζήσει, παρά το έδωσε μάχη για τη ζωή του λίγες ώρες αφού ήρθε στη ζωή. Τι δήλωσε η μητέρα του (Pics)

Ο μικρός  Toby ζει χάρη στην απόφαση της μητέρας του να τον φέρει στον κόσμο, παρά τις συστάσεις των γιατρών της. Ήταν πέντε μηνών έγκυος η  Sophie Dring όταν ο γιατρός της, της ανακοίνωσε ότι το έμβρυο που κυοφορούσε έπασχε από μια πολύ σοβαρή καρδιακή ασθένεια και της συνέστησαν να τερματίσει την εγκυμοσύνη της.

Ο νεαρή Βρετανίδα ήθελε να δώσει μια ευκαιρία στο νεογέννητο. Γνώριζε ότι οι ελπίδες ήταν μηδαμινές και ότι  έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση 22 ώρες μετά τη γέννησή του παρ’ όλα αυτά το ρίσκαρε.

Ο μπόμπιρας γεννήθηκε το περασμένο Σεπτέμβριο και μετά την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς τα πηγαίνει αρκετά καλά.

Ο Toby είναι το μικρότερο μωρό που έχει υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στη Μεγάλη Βρετανία και ένα από τα πιο μικρά στον κόσμο.

 

“Για μένα τα ρεκόρ και οι αριθμοί δε σημαίνουν τίποτα. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι εδώ και ότι είναι ζωντανός” λέει η μητέρα του από το North Yorkshire.

Η Sophie δήλωσε ότι ο γιατρός  της έδωσε  τρεις εναλλακτικές: να τερματίσει την εγκυμοσύνη, να μην κάνει απολύτως τίποτα και να δει το παιδί της να πεθαίνει ή να το φέρει στον κόσμο και να υποβληθεί σε επέμβαση με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

 

Το νεογέννητο ζύγιζε 3,2 κιλά όταν γεννήθηκε και μπήκε στο χειρουργείο του Leeds Teaching Hospitals.

“Οι επεμβάσεις που γίνονται σε τόσο μικρά μωρά είναι απλά καταπληκτικές. Αρχικά υπολόγιζαν ότι θα διαρκούσε 12 ώρες, αλλά τελικά έμεινε στο χειρουργείο μόνο έξι ώρες” πρόσθεσε η μητέρα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα