Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύρραξη

Διαβάζεται σε 2'
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν AP

Στην ομιλία του για την επέτειο της σοβιετικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαμήνυσε η Μόσχα ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι διακινδυνεύει μια παγκόσμια σύγκρουση και είπε πως η Μόσχα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου στην ομιλία του για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν εναντίον των υποστηριζόμενων από τη Δύση δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν κατηγόρησε τις «αλαζονικές» δυτικές ελίτ ότι ξεχνούν τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Σοβιετική Ένωση στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και ότι υποδαυλίζουν τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Πούτιν απευθύνθηκε σε Ρώσους στρατιώτες όλων των βαθμίδων στην Κόκκινη Πλατεία.

Η Ρωσία θα κάνει το παν προκειμένου να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση. Όμως την ίδια στιγμή δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Οι στρατηγικές δυνάμεις μας είναι πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης“, είπε ο Πούτιν σε μια σύντομη ομιλία καθώς λεπτές νιφάδες χιονιού έπεφταν στην τεράστια πλατεία.

Αφού κάλεσε σε ενός λεπτού σιγή, ο Πούτιν τελείωσε την ομιλία του με τις ακόλουθες λέξεις: “Για τη Ρωσία! Για τη νίκη! Ζήτω!” δίνοντας το σήμα σε χιλιάδες στρατιώτες να απαντήσουν με τρεις δυνατές ζητωκραυγές.

Η «Ημέρα της Νίκης»

Η Σοβιετική Ενωση έχασε 27 εκατ. ανθρώπους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών εκατομμυρίων στην Ουκρανία, αλλά τελικά απώθησε τις ναζιστικές δυνάμεις πίσω στο Βερολίνο, όπου ο Χίτλερ αυτοκτόνησε και το κόκκινο σοβιετικό λάβαρο της νίκης υψώθηκε πάνω από το Ράιχσταγκ το 1945.

Η άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας τέθηκε σε ισχύ στις 11.01 μ.μ. της 8ης Μαΐου 1945, «Ημέρα της Νίκης στην Ευρώπη» σε Γαλλία, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Μόσχα ήταν ήδη 9 Μαΐου, η οποία ορίστηκε ως η «Ημέρα της Νίκης» της Σοβιετικής Ενωσης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941-45, όπως αναφέρεται στη Ρωσία.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα