Ο πρόεδρος της Γαλλίας καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναλάβουν “έντονη” δράση εναντίον της τρομοκρατίας

French President Francois Hollande delivers a speech after a defence council meeting at the Elysee Palace in Paris, France, April 29, 2015. REUTERS/Gonzalo Fuentes
French President Francois Hollande delivers a speech after a defence council meeting at the Elysee Palace in Paris, France, April 29, 2015. REUTERS/Gonzalo Fuentes REUTERS

Ο Φρανσουά Ολάντ ζήτησε, μεταξύ άλλων,  να εφαρμοστεί άμεσα το  σύστημα καταγραφής των στοιχείων επιβατών των αερομεταφορών

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε «έντονα» σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει δράση εναντίον της τρομοκρατίας υιοθετώντας το ταχύτερο το ευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής των στοιχείων επιβατών των αερομεταφορών (PNR) καθώς και μέτρα εναντίον της εμπορίας όπλων, όπως δήλωσε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

«Το μήνυμα το οποίο θέλησε να στείλει ο πρόεδρος της δημοκρατίας το πρωί» κατά τη διάρκεια του υπουργικού του συμβουλίου ήταν «αυτό της σταθερής επιμονής της Γαλλίας σε διάφορες αποφάσεις που αφορούν το ευρωπαϊκό PNR, που ακόμη δεν έχει υιοθετηθεί, τον αγώνα εναντίον της εμπορίας όπλων (...) και τις ανταλλαγές δεδομένων σε ευρωπαϊκή κλίμακα», ανέφερε ο Λε Φολ.

Οι δηλώσεις αυτές καταγράφηκαν λίγο πριν από τη διεξαγωγή σήμερα το απόγευμα του έκτακτου συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των 28 που συγκλήθηκε στις Βρυξέλλες μετά τις πολυαίμακτες επιθέσεις των τζιχαντιστών την Τρίτη.

Αυτό έχει στόχο «σε ευρωπαϊκή κλίμακα, οι απαιτήσεις της Γαλλίας, οι οποίες εξάλλου υποστηρίζονται και από τη Γερμανία, να τεθούν σε εφαρμογή αποτελεσματικά», υπογράμμισε ο Λε Φολ.

Κατά τον Γάλλο κυβερνητικό εκπρόσωπο, «πρέπει οι ανταλλαγές δεδομένων (του χώρου) Σένγκεν να γίνονται από όλους ώστε να μπορούμε να διεξαγάγουμε έναν συντονισμένο και συγκροτημένο αγώνα σε ευρωπαϊκή κλίμακα».

Ακόμη, ο Λε Φολ κάλεσε να προχωρήσουν τα «μέτρα εφαρμογής (ελέγχων) στα κέντρα υποδοχής (μεταναστών και προσφύγων) στην Ελλάδα και στην Ιταλία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis, Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
SHARE:

24Media Network