Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Χάκαμπι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2016

Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Χάκαμπι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2016

Ο 59χρονος πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας και πρώην παρουσιαστής του δικτύου του Fox News μπαίνει στην κούρσα διεκδίκησης του "χρίσματος" των Ρεπουμπλικανών που θα αναδείξει το αντίπαλον δέος της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2016

O Ρεπουμπλικάνος Μάικ Χάκαμπι εισήλθε στην κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος του κόμματός του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 σήμερα, καθώς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Ο 59χρονος πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας, πρώην παρουσιαστής του δικτύου του Fox News, ένας πολιτικός που παίζει μπάσο αλλά και είναι πρώην ιέρακας της εξωτερικής πολιτικής, γνωστοποίησε τις πολιτικές του προθέσεις στη γενέτειρά του το Χόουπ, μια μικρή πόλη στο Αρκάνσας από την οποία κατάγεται και ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον.

Σε μια ομιλία διανθισμένη με καταγγελτική ρητορεία, ο Χάκαμπι, υποστήριξε ότι εάν εκλεγεί θα αλλάξει τις κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται προκειμένου να εστιάσει το κυβερνητικό έργο στην οικονομική ανάκαμψη της μεσαίας τάξης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι θα τροποποιήσει την προσέγγιση της νυν αμερικανικής ηγεσίας, που επιχειρεί να περιορίσει την οργάνωση και αντ’ αυτού θα την «κατατροπώσει».

«Θα αντιμετωπίσουμε τους τζιχαντιστές όπως ακριβώς αντιμετωπίζουμε τα δηλητηριώδη φίδια» τόνισε ο ίδιος.

Ο Χάκαμπι υποστηρίζει με σθένος το Ισραήλ ενώ καταφέρεται εναντίον του Ιράν και υπόσχεται ότι θα το αποτρέψει από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

«Η κόλαση θα παγώσει» προτού το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα, προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Χάκαμπι, ένας πρώην βαπτιστής πάστορας, είναι ο 6ος κατά σειρά Ρεπουμπλικάνος που θέτει υποψηφιότητα για το Λευκό Οίκο.

Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει. Το 2008 ο ίδιος επικράτησε σε 8 αναμετρήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σε «σοσιαλσυντηρητικές» πολιτείες αλλά σε αυτήν την αναμέτρηση στοχεύει να επικεντρωθεί περισσότερο στα θέματα της οικονομίας και της εθνικής ασφάλειας.

Από το 2008 ο Μάικ Χάκαμπι, που ήταν το πρώτο αρσενικό μέλος της οικογένειάς του που κατάφερε να αποφοιτήσει από το λύκειο, έχει γράψει αρκετά βιβλία.

Καταγγέλλει τους «ακτιβιστές της κοινότητας των ομοφυλοφίλων» και πολεμά με σθένος τα νομοσχέδια που επιτρέπουν την «θρησκευτική ελευθερία» σε Ιντιάνα και Αρκάνσας.

SHARE:

24Media Network