Συρία: Ο ρωσικός στρατός ανακοινώνει εκεχειρία στην Ιντλίμπ

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Εκεχειρία από το πρωί της 31ης Αυγούστου στην Ιντλίμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ρωσικός στρατός.

O ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μια μονομερής εκεχειρία, που αφορά μόνο το συριακό στρατό, θα τεθεί σε ισχύ το πρωί, Σαββάτου, στη βορειοδυτική περιοχή της Ιντλίμπ, την οποία η Δαμασκός προσπαθεί να ανακαταλάβει με αιματηρές μάχες.

Συμφωνία επιτεύχθηκε για "μια μονομερή εκεχειρία των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων από τις 6.00 το πρωί της 31ης Αυγούστου", ανακοίνωσε το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία. "Το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση καλεί τους διοικητές των ενόπλων ομάδων να αντιπαρέλθουν τις προκλήσεις και να ενταχθούν στην ειρηνική διαδικασία διευθέτησης στις περιοχές που ελέγχουν", προσθέτει η ανακοίνωση.

ADVERTISING

Έπειτα από μήνες σφοδρών βομβαρδισμών από τη ρωσική και τη συριακή πολεμική αεροπορία, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-'Ασαντ άρχισαν στις 8 Αυγούστου χερσαία επιχείρηση κατά της επαρχίας αυτής, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, πρώην παρακλάδι στη Συρία της Αλ-Κάιντα).

Την Πέμπτη, οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέκτησαν νέους τομείς σε αυτή την περιοχή αφού είχαν ήδη ανακαταλάβει τη στρατηγική πόλη Χαν Σεϊχούν, νοτίως της Ιντλίμπ. Όλος αυτός ο τομέας θεωρείται ότι προστατεύεται από μια συμφωνία για μια "αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη" που παρουσίασαν τον Σεπτέμβριο του 2018 η Τουρκία και η Ρωσία για να διαχωρίσουν τις κυβερνητικές περιοχές από τα εδάφη που ήταν στα χέρια τζιχαντιστών και ανταρτών, όμως η συμφωνία αυτή δεν εμπόδισε την επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο πόλεμος στη Συρία που ξέσπασε το 2011 με την καταστολή από την κυβέρνηση των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, έχει προκαλέσει τον θάνατο 370.000 και πλέον ανθρώπων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network