Ο σταυρός στη Νέα Βύσσα που εξόργισε τον Ερντογάν

Ο σταυρός στη Νέα Βύσσα που εξόργισε τον Ερντογάν
Η καγκελάριος Μέρκελ και ο Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται αποφασισμένος να ενημερώσει την... Αγγελα Μέρκελ για το μεγάλο σταυρό που υψώθηκε προ ημερών στη Νέα Βύσσα του Εβρου!

Μπορεί ένας…σταυρός που υψώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο να αποτελέσει αιτία διπλωματικών ζυμώσεων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας;

Μπορεί! Και για την ακρίβεια είναι εφικτό γιατί, κατά πως φαίνεται, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ψάχνει να βάλει στην ατζέντα των μελλοντικών ελληνοτουρκικών συνομιλιών κάθε πιθανό και απίθανό θέμα.

Ο περιβόητος σταυτός υψώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού της Αγίας Σκέπης στη Νέα Βύσσα του Εβρου ανήμερα της γιορτής του Τιμίου Σταυρού. Στα σχετικά “εγκαίνια” μάλιστα έδωσαν το παρών και στρατιωτικοί.

Ο σταυρός, που υψώθηκε στα 15μ, φαίνεται καθαρότατα από την Ανδριανούπολη και τα γύρω τουρκικά χωριά κάτι που… ενόχλησε τον Ερντογάν ο οποίος ετοιμάζεται να θέσει το θέμα στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει με την Αγγελα Μέρκελ τις προσεχείς ημέρες.

Και όλο αυτό γιατί ο Τούρκος πρόεδρος θεώρησε τη συγκεκριμένη κίνηση “προκλητική”. Ισως βέβαια έπαιξε το ρόλο του και το γεγονός ότι τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για σχόλιο Ελληνα ιερέα ο οποίος φέρεται να τόνισε ότι “τώρα, κάθε φορά που θα τον βλέπουν,οι Τούρκοι θα μας θυμούνται” πληροφορία που πάντως ουδέποτε επιβεβαιώθηκε.

Στο κατεχόμενο κομμάτι της Λευκωσίας πάντως υπάρχει μία τεράστια τουρκική σημαία που τη νύχτα φωτίζεται και φαίνεται στη μισή Κύπρο. Αν θέλει κανείς να πιαστεί σε λεπτομέρειες δηλαδή…

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version