Ο στρατός του Ισραήλ μπήκε στη Γάζα

Ο στρατός του Ισραήλ μπήκε στη Γάζα
Ο στρατός του Ισραήλ μπήκε στη Γάζα AP

Ισραηλινός στρατός εισήλθε στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ταυτόχρονα ο παλαιστινιακός θύλακας βομβαρδίζεται. Βίντεο αμάχων στα social media δείχνουν το μέγεθος της επίθεσης. Η Χαμάς απαντάει με 50 ρουκέτες σε ισραηλινές πόλεις.

Ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και χερσαίες δυνάμεις διεξάγουν αυτή τη στιγμή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το επιτελείο σε λακωνικό ανακοινωθέν του.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Τζόναθαν Κόνρικους, επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν μπει στον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Παλαιστίνιοι πολίτες αναφέρουν πως “βομβαρδίζονται από στεριά, αέρα και θάλασσα”.

Ενδεικτικά της φρίκης των βομβαρδισμών είνα τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα social media.

Οικογένειες Παλαιστίνιων εγκαταλείπουν τα σπίτια τους κουβαλώντας όσα περισσότερα μπορούν από τα υπάρχοντά τους, ενώ άμαχοι βρίσκουν καταφύγιο σε σχολεία και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις.

Την ίδια στιγμή, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, ανακοίνωσαν τον βομβαρδισμό των ισραηλινών πόλεων Ashkelon, Ashdod, Beersheba και Sderot με 50 ρουκέτες, σύμφωνα με το παλαιστινιακό περιοδικό Al-Hadaf.

“Ξεκινήσαμε μια μεγάλη, εστιασμένη και ανεπτυγμένη πυραυλική επίθεση εναντίον των κατεχόμενων περιοχών ως απόκριση στη βίαιη σιωνιστική επίθεση” ανακοίνωσαν και οι Ταξιαρχίες Al-Quds, σύμφωνα με το Al-Hadaf. Πρόκειται για την ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης “Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ”, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη Χαμάς.

Αντιμέτωπος με τον πολλαπλασιασμό των ρουκετών που εκτοξεύουν η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήατα κατά μήκος του τείχους ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, από όπου είχε αποσύρει τις δυνάμεις του μονομερώς το 2005.

«Είμαστε έτοιμοι και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για διάφορα σενάρια», είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, διευκρινίζοντας ότι η χερσαία εισβολή είναι «ένα από τα σενάρια» αυτά.

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας έδωσε το πράσινο φως για να κληθούν, ανάλογα με τις ανάγκες, χιλιάδες έφεδροι. Ήδη στάλθηκαν φύλλα πορείας σε 9.000 χθες Πέμπτη. Την Τρίτη είχαν κληθεί 5.000.

«Οποιαδήποτε χερσαία εισβολή σε οποιαδήποτε περιοχή της Λωρίδας της Γάζας θα δώσει ευκαιρία να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών και των αιχμαλώτων στις τάξεις του εχθρού», προειδοποίησε από την πλευρά του ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, που συνεχίζει τη νύχτα να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του νότιου Ισραήλ, με το οποίο γειτονεύει ο παραθαλάσσιος παλαιστινιακός θύλακας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version