Ο τουρκικός στόλος προκαλεί εγρήγορση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Ο τουρκικός στόλος προκαλεί εγρήγορση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού
Άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού Eurokinissi

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται εδώ και ώρες στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν μετά το ''κάζο'' στη Λιβύη, θέλει να στείλει πολεμικά πλοία στις ακτές τις Αφρικανικής χώρας.

Η συγκέντρωση “πολλών μονάδων” του τουρκικού στόλου στο ναύσταθμο του Ακσάζ, έχει προκαλέσει “κατάσταση εγρήγορσης” στο Πολεμικό Ναυτικό . Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι τις τελευταίες ώρες έχουν βγάλει αρκετά πλοία από τα Στενά τα οποία κατέπλευσαν στο ναύσταθμο του Ακσάζ.

Σύμφωνα με το Militaire.gr η ασυνήθιστη κινητικότητα των Τούρκων δεν πέρασε απαρατήρητη από την Αθήνα, η οποία και αντέδρασε.

Μονάδες τους Στόλου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα στο νότιο Αιγαίο και παρακολουθούν κάθε τουρκική κίνηση.

Η Τουρκία ενδεχομένως ετοιμάζει κίνηση στη Λιβύη όπου έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα μετά από τον τελευταίο βομβαρδισμό θέσεων της και την καταστροφή αντιαεροπορικών της. Όμως επειδή κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος, κάτι που εύλογα προκαλεί και την κινητοποίηση της ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Θυμίζουμε πως χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Ταχίρ Σιγιάλα συζήτησε με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Τρίπολη Σερχάτ Άκσεν τις «τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη», όπως μετέδωσε το TRT.

Στην ανάρτηση που έκανε από το λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ αλ Καμπλάουι σημείωσε πως ο Σιγιάλα πραγματοποίησε μια συνάντηση με τον Άκσεν.

Σημειώθηκε πως στη συνάντηση συζητήθηκαν η υφιστάμενη κατάσταση στη Λιβύη, οι επίσημες υψηλόβαθμες επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν από την Τουρκία τον τελευταίο καιρό και θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα