Ο Τραμπ αμφισβητεί την έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική του εκστρατεία

Ο Τραμπ στους G-7
Ο Τραμπ στους G-7 AP

"Το καλό νέο είναι πως δεν έχω κάνει κάτι κακό, δεν υπάρχει συνωμοσία, ούτε παρακώλυση της Δικαιοσύνης" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος σε αυτοσχέδια συνέντευξη Τύπου από τον Λευκό Οίκο.

Η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για ενδεχόμενη συνεργασία της Ρωσίας με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, «είναι εντελώς αναξιόπιστη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Το πρόβλημα με την έρευνα του Μάλερ είναι πως όλος ο κόσμος έχει σύγκρουση συμφερόντων», δήλωσε στους δημοσιογράφους σε αυτοσχέδια συνέντευξη Τύπου από τον Λευκό Οίκο, προτού προσθέσει ότι τη βρίσκει «εντελώς αναξιόπιστη».

ADVERTISING

«Το καλό νέο είναι πως δεν έχω κάνει κάτι κακό, δεν υπάρχει συνωμοσία, ούτε παρακώλυση της δικαιοσύνης», είπε ακόμη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντιδρούσε, μεταξύ άλλων, στην εμφάνιση χθες μιας έκθεσης για την έρευνα του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ το 2016, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο τελευταίος ήταν «απείθαρχος», αλλά αμερόληπτος.

Η αποπομπή του Κόμεϊ από τον Τραμπ είχε ως αποτέλεσμα τον διορισμό ενός ειδικού εισαγγελέα, του Μάλερ, ο οποίος έχει επιφορτιστεί κυρίως να προσδιορίσει αν αυτή η προεδρική απόφαση συνιστά παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Όμως για τον πρόεδρο, ενδεχόμενη κατάχρηση εξουσίας από τον Κόμεϊ και την ομάδα του υπονομεύει την αξιοπιστία της έρευνας για τη Ρωσία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Ρωσία, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τζουλιάνι: Η έρευνα για την ανάμειξη της Ρωσίας μπορεί να τερματιστεί μέχρι τον Σεπτέμβρη

Τζέιμς Κόμι: ''Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι παθολογικός ψεύτης''

Τραμπ όπως Ερντογάν: Βάζει "χέρι" στη Δικαιοσύνη λόγω Ρωσίας

SHARE:

24Media Network