Ο Τραμπ αμφισβητεί τον επίσημο απολογισμό των νεκρών του κυκλώνα Μαρία στο Πόρτο Ρίκο

O Ντόναλντ Τραμπ
O Ντόναλντ Τραμπ AP

Στους Δημοκρατικούς απέδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ την ραγδαία άνοδο των θυμάτων από τον κυκλώνα Μαρία στο Πόρτο Ρίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε την Πέμπτη τον επίσημο απολογισμό των σχεδόν 3.000 νεκρών στο Πόρτο Ρίκο από το πέρασμα του κυκλώνα Μαρία πριν από ένα χρόνο, λέγοντας πως οι Δημοκρατικοί διόγκωσαν τον αριθμό των νεκρών για να τον βλάψουν.

«Δεν πέθαναν 3.000 άτομα στους δύο κυκλώνες που έπληξαν το Πόρτο Ρίκο. Όταν έφυγα από το νησί, ΜΕΤΑ που χτύπησε ο κυκλώνας, οι νεκροί ήταν μεταξύ 6 και 18», έγραψε στο Twitter. «Καθώς περνούσε ο καιρός, δεν αυξήθηκε τόσο πολύ.» «Τότε, πολύ αργότερα, άρχισαν να αναφέρουν αριθμούς πραγματικά πολύ μεγάλους, όπως οι 3.000. Αυτό το έκαναν οι Δημοκρατικοί για να κάνουν να φαίνομαι όσο γίνεται πιο κακός την ώρα που συγκεντρώνω με επιτυχία δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσω την ανοικοδόμηση του Πόρτο Ρίκο», συνέχισε σε ένα δεύτερο τουίτ.

Και πρόσθεσε: «Αν κάποιος πέθαινε για οποιονδήποτε λόγο, ας πούμε από γηρατειά, προστίθετο στη λίστα. Κακή πολιτική. Αγαπώ το Πόρτο Ρίκο.»

Στα τέλη Αυγούστου, ο κυβερνήτης του νησιού Ρικάρντο Ροσέλο είχε δηλώσει πως είχε «δώσει εντολή να επικαιροποιηθεί ο επίσημος απολογισμός στους 2.975 νεκρούς», αφού έλαβε μια έκθεση την οποία είχε παραγγείλει ο ίδιος στους ερευνητές του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον προκειμένου να υπάρξει ένα ρεαλιστικός απολογισμός, καθώς αντιμετώπιζε μια αντιπαράθεση για τον αριθμό των θυμάτων. «Κάθε μελλοντική συζήτηση θα πρέπει να στηρίζεται στην έκθεση αυτή», είχε δηλώσει.

Ο επίσημος απολογισμός ήταν προηγουμένως στους 64 νεκρούς. Όμως οι ερευνητές εκτίμησαν πως ο αριθμός των θανάτων είχε αυξηθεί στο νησί κατά 22% από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE: