Ο Τραμπ έβαλε ξανά την Κούβα στη λίστα των ”κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία”

Ο Τραμπ έβαλε ξανά την Κούβα στη λίστα των ”κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία”
Οι σημαίες των ΗΠΑ-Κούβας AP

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τραμπ - Αυτή τη φορά αποφάσισε να επαναφέρει την Κούβα στην λίστα των «κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία».

Λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας της, η αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι επανέφερε την Κούβα στην αμερικανική λίστα των «κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία», από την οποία το νησιωτικό κράτος είχε αφαιρεθεί το 2015 από την πρώην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

«Με αυτό το μέτρο, καθιστούμε την κυβέρνηση της Κούβας ξανά υπόλογη και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το καθεστώς Κάστρο πρέπει να τερματίσει τη στήριξη που παρέχει στη διεθνή τρομοκρατία και την υπονόμευση της αμερικάνικης δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το BBC, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να γίνει με την αιτιολογία ότι η Κούβα συνεχίζει να φιλοξενεί Αμερικανούς φυγάδες και έχει απορρίψει αιτήματα έκδοσης στην Κολομβία μελών του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού που συνδέεται με βομβιστική επίθεση στη χώρα το 2019.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφαίρεσαν την Κούβα από τον κατάλογο των κρατικών χορηγών της τρομοκρατίας τον Μάιο του 2015, σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν ένα βασικό εμπόδιο στην αποκατάσταση των διπλωματικών δεσμών τους.

Η αλλαγή πολιτικής επέτρεψε στην Κούβα να διεξάγει τραπεζικές συναλλαγές στις ΗΠΑ, καθώς και ορισμένες άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα