Ο Τραμπ θέλει να αναπτύξει στρατό στα σύνορα με το Μεξικό

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατεβαίνει από το Air Force One
O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατεβαίνει από το Air Force One AP

Μέχρι να υψώσει το περιβόητο τείχος, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι σκέφτεται να κάνει χρήση του αμερικανικού στρατού προκειμένου να "προστατεύσει" την αμερικανική μεθόριο με το Μεξικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να προστατεύσει τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό μέχρι την ανέγερση ενός τείχους στην αμερικανική μεθόριο και έως να υπάρξει «η κατάλληλη ασφάλεια».

«Θα κάνουμε πράγματα με τον στρατό... Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα» επισήμανε ο μεγιστάνας μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με ηγέτες χωρών της Βαλτικής, προσθέτοντας ότι συζήτησε την ιδέα με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος καταφέρθηκε για μία ακόμη φορά κατά του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα «ο οποίος έκανε αλλαγές με αποτέλεσμα απλά την απουσία των συνόρων».

Τις τελευταίες ημέρες ο Ντόναλντ Τρμαπ επέκρινε με δριμύτητα το Μεξικό λέγοντας ότι άφησε περισσότερους από 1000 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική να κατευθυνθούν προς τις ΗΠΑ, όπου πολλοί ελπίζουν ότι θα ζητήσουν να τους χορηγηθεί άσυλο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτό το «καραβάνι» νομιμοποιεί την ανέγερση του τείχους που ο ίδιος επιζητά στα σύνορα μεταξύ του Μεξικού και των ΗΠΑ. «Εάν (αυτό το καραβάνι) φθάσει στα σύνορά μας, οι νόμοι μας θα είναι τόσο αδύναμοι και παθητικοί (…) θα είναι σαν να μην έχουμε σύνορα» υπογράμμισε σήμερα ο μεγιστάνας.

«Έχουμε ανάγκη από ένα τείχος που θα έχει μήκος 1.100-1.300 χλμ», κατά μήκος των συνόρων, συμπλήρωσε. Ερωτηθείς από το Πεντάγωνο, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου απάντησε ότι δεν είναι ενήμερος σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης του στρατού στα σύνορα, ωστόσο αυτού του είδους οι επιχειρήσεις έχουν ήδη γίνει στο παρελθόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Μεξικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολλανδός δικηγόρος ο πρώτος που καταδικάζεται για την ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές

Τραμπ καλεί Πούτιν για συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Μήνυση σε Τραμπ από πρώην εργαζόμενη για την προεκλογική εκστρατεία του

ADVERTISING

SHARE: