Ο Τραμπ ζήτησε να μπει το όνομά του στις επιταγές ενίσχυσης του λαού

Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP PHOTO/EVAN VUCCI

Το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ θα φέρουν οι επιταγές των 1.200 δολαρίων που θα δοθούν για την ενίσχυση των Αμερικανών πολιτών. Καθυστερεί η παράδοσή τους μετά από αυτό το αίτημα.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ζήτησε να τυπωθεί το όνομα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις επιταγές που θα σταλούν σε εκατομμύρια Αμερικανούς προκειμένου να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού.

Πρόκειται μάλιστα για μια απόφαση η οποία θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της παράδοσης των επιταγών και μάλιστα για αρκετές ημέρες, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Washington Post της Μεγάλης Τρίτης σε σχετικό άρθρο.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι οι επιταγές των 1.200 δολαρίων που θα σταλούν στο πλαίσιο του προγράμματος 2,3 τρισεκ. δολαρίων που υιοθετήθηκε τον προηγούμενο μήνα προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της covid-19 στην αμερικανική οικονομία, θα έχουν το όνομα του Τραμπ στη γραμμή που μπορεί κανείς να συμπληρώσει για να υπενθυμίζει τον σκοπό της επιταγής.

Η Washington Post επεσήμανε ότι η φορολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, αρμόδια για την έκδοση των επιταγών αυτών, ενημερώθηκε μόλις τη Μεγάλη Τρίτη για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

"Η ομάδα, που εργάζεται από το σπίτι, τώρα έχει επιδοθεί σε μια κούρσα για να κάνει την αλλαγή, η οποία, σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους, είναι πιθανό να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην έκδοση των πρώτων επιταγών", τόνιζε η εφημερίδα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE:

24Media Network