Ο Ζελένσκι απαγόρευσε την εισαγωγή βιβλίων από τη Ρωσία

Ο Ζελένσκι απαγόρευσε την εισαγωγή βιβλίων από τη Ρωσία
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP Photo/Michal Dyjuk

Νόμο που απαγορεύει την εισαγωγή βιβλίων από τη Ρωσία, υπέγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μια προσπάθειά του να προκαλέσει ρήξη των πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε νόμο με τον οποίο απαγορεύεται η εισαγωγή βιβλίων από τη Ρωσία, κάνοντας άλλο ένα βήμα για τη ρηξη των πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι ο νόμος είναι σωστός» έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο Ουκρανός πρόεδρος, ανακοινώνοντας ότι υπέγραψε τον νόμο με τον οποίο απαγορεύεται επίσης η εισαγωγή, για εμπορικούς σκοπούς, βιβλίων που έχουν τυπωθεί στη Λευκορωσία ή σε κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.

Ο νόμος υιοθετήθηκε πέρσι από το ουκρανικό κοινοβούλιο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει στο εξής να εξασφαλίζουν ειδική άδεια προκειμένου να εισάγουν βιβλία στη ρωσική γλώσσα από τρίτες χώρες.

Το γραφείο του Ζελένσκι ανέφερε μέσω του Twitter ότι ο νόμος «θα ενισχύσει την προστασία της ουκρανικής κουλτούρας και του χώρου των πληροφοριών από την αντιουκρανική ρωσική προπαγάνδα».

Η Ουκρανία προχωρά το τελευταίο διάστημα σε μια διαδικασία «απορωσοποίησης», όπως την αποκαλεί, υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκαίο να ανατραπούν πολιτικές αιώνες που θεωρεί ότι στόχευαν στη συντριβή της ουκρανικής ταυτότητας.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ολεξάντρ Τκατσένκο ευχαρίστησε τον πρόεδρο που υπέγραψε τον νόμο. «Η υιοθέτηση αυτού του νόμου θα προστατεύσει τους ουκρανικούς εκδοτικούς οίκους και τους διανομείς από την καταστροφική επιρροή του ρωσικού κόσμου», έγραψε στο Telegram.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα