Οι απαγωγείς του Τέο Άμπρεχτ, πήραν μαζί τους το μυστικό για τα λύτρα

Οι απαγωγείς του Τέο Άμπρεχτ, πήραν μαζί τους το μυστικό για τα λύτρα

Κανείς δεν πρόκειται πια να μάθει τι απέγιναν τα λύτρα της απαγωγής ενός εκ των πλουσιότερων Γερμανών που έγινε 46 χρόνια πριν

Οι δύο απαγωγείς του Τέο Άμπρεχτ, επικεφαλής της εταιρείας Aldi, που απήχθη το 1971 στη Γερμανία, πέθαναν με λίγες εβδομάδες διαφορά παίρνοντας μαζί τους το μυστικό για τα λάφυρά τους, ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Χάιντς Γιόαχιμ Όλενμπουργκ , πρώην δικηγόρος και εγκέφαλος της απαγωγής, πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου σε ηλικία 93 ετών, λίγο μετά τον θάνατο τον Ιανουάριο του πρώην συνεργού του Πάουλ Κρον σε ηλικία 87 ετών, σύμφωνα με τη Bild.

Οι δύο άνδρες είχαν καταδικαστεί για την απαγωγή πριν 46 χρόνια του Άλμπρεχτ, ενός από τους πιο πλούσιους άνδρες της Γερμανίας, ο οποίος κρατήθηκε επί 17 ημέρες σε μια ντουλάπα στο Ντίσελντορφ και στη συνέχεια απελευθερώθηκε αφού κατέβαλε 7 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα, περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

ADVERTISING

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τα μισά χρήματα σε μια δερμάτινη βαλίτσα, όμως 3,6 εκατομμύρια μάρκα δεν βρέθηκαν ποτέ, τροφοδοτώντας πολλές εικασίες.

Ο Πάουλ Κρον είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη Bild πριν μερικά χρόνια ότι ζει από μια σύνταξη 400 ευρώ σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Ερν, χωρίς να γνωρίζει τι έχουν απογίνει τα υπόλοιπα χρήματα.

«Ειλικρινά, δεν γνωρίζω τίποτα. Πήρα μόνο 10.000 μάρκα από τον Όλενμπουργκ. Ήταν πιο έξυπνος από εμένα», είπε.

Ο Άλμπρεχτ συγκλονίστηκε τόσο από την απαγωγή του σε βαθμό που απέφευγε κάθε δημόσια εμφάνιση ως τον θάνατό του το 2010. Για καιρό επικοινωνούσε με τον Κρον επειδή ήθελε να τον συναντήσει, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Του είχα πει ότι δεν επιθυμώ καμία συνάντηση μαζί του και ότι θα μου ήταν δυσάρεστο. Λυπάμαι για όσα του έκανα, σε εκείνον και στην οικογένειά του», πρόσθεσε ο Κρον, ο οποίος ήταν πεπεισμένος πως ο Άμπρεχτ θα ήθελε να τον ρωτήσει για τα λύτρα.

Ο Όλενμπουργκ από την πλευρά του ζούσε ως τον θάνατό του στο Βραδεμβούργο, χωρίς κανείς να διαταράσσει την ηρεμία του. Μόνο η προτίμησή του στις κρουαζιέρες προκαλούσε σχόλια: «Κράτησε τα χρήματα και τα έθαψε», είχε σχολιάσει κάποτε η Bild.

(Φωτογραφία: BILD)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network