Οι ΗΠΑ τρίζουν τα δόντια στη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ τρίζουν τα δόντια στη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να αναλάβουν μονομερή δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, δηλώνει ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να αναλάβουν μονομερή δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, σημείωσε σήμερα ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Βόρεια Κορέα, δύο μέρες μετά τη διεξαγωγή από τη χώρα της πέμπτης και μεγαλύτερης πυρηνικής δοκιμής περιφρονώντας τις κυρώσεις του ΟΗΕ.

Πέραν των ενεργειών στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, μαζί με τη Δημοκρατία της Κορέας, θα εξετάσουν μονομερή και διμερή μέτρα, καθώς και μια ενδεχόμενη τριμερή συνεργασία

"Πέραν των ενεργειών στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, μαζί με τη Δημοκρατία της Κορέας, θα εξετάσουν μονομερή και διμερή μέτρα, καθώς και μια ενδεχόμενη τριμερή συνεργασία", δήλωσε ο απεσταλμένος Σουνγκ Κιμ. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Τόκυο μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Ιαπωνίας, ο Σουνγκ Κιμ περιέγραψε τη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας ως "προκλητική και απαράδεκτη.

Τη διάθεση των ΗΠΑ έκανε σαφή ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα την Παρασκευή, ο οποίος έκανε λόγο για σοβαρές συνέπειες. Την καταδίκη της πυρηνικής δοκιμής έσπευσε να δηλώσει και η Γαλλία.  "Η Γαλλία καταδικάζει σθεναρά τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από τη Βόρεια Κορέα, ενώ καλεί το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, ν' αντιδράσει μετά την παραβίαση των αποφάσεών του", τόνισε σε ανακοίνωσή της, η γαλλική προεδρία.

Άλλωστε και ο υπουργός εξωτερικών της Νότιας Κορέας Yun Byung-se δήλωνε το Σάββατο πως ή πυρηνική ικανότητα της Βόρειας Κορέας αυξήθηκε σε "σημαντικό επίπεδο" και πως χρειάζονται αυστηρότερες κυρώσεις και μεγαλύτερη πίεση, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Θυμίζουμε πως η Πιονγιάνγκ προχώρησε την Παρασκευή σε επιτυχή διεξαγωγή της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής της, ανακοίνωσε και επίσημα η Βόρεια Κορέα, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε ότι είναι δυνατή πλέον η τοποθέτηση πυρηνικών κεφαλών σε βαλλιστικούς πυραύλους. Σημείωσε πως η δοκιμή έγινε λόγω "προκλήσεων από τις ΗΠΑ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιδράσεις προκαλεί η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Πυρηνικά Κορέας: Οργή Ομπάμα, διπλωματική λύση θέλει η Κίνα

Β. Κορέα: Ο Κιμ έκανε τη μεγαλύτερη πυρηνική του δοκιμή. Σεισμός 5,3 Ρίχτερ, παγκόσμια ανησυχία

SHARE: