Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν επιτέθηκαν σε διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον

Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν επιτέθηκαν σε διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον

Σοβαρά επεισόδια στην Ουάσινγκτον. Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν χτύπησαν διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων (Vid)

Διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο Brookings, στην Ουάσινγκτον, όπου είχε προγραμματιστεί να δώσει ομιλία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορούν τους σωματοφύλακες του για επίθεση.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, άνδρες της ομάδας ασφαλείας του Ερντογάν πλησίασαν διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν κινητοποίηση υπέρ των Κούρδων και φώναζαν συνθήματα κατά του Τούρκου πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, οι περίπου 40 διαδηλωτές, που κράταγαν πλακάτ του κουρδικού κόμματος της Συρίας, του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και φώναζαν: "Ο Ερντογάν είναι ένα ελεύθερος εγκληματίας πολέμου", ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν πως "Ο Ερντογάν σκοτώνει μωρά".

Οι αστυνομικοί του προέδρου της Τουρκίας άσκησαν πρωτοφανή βία στους διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από το Ινστιτούτο Brookings, τους κατέβασαν τα πλακάτ τους και τους ανάγκασαν να απομακρυνθούν από την είσοδο του κτιρίου.

Οι άνδρες ασφαλείας έδειξαν να αντιδρούν στην παρουσία δημοσιογράφων της αντιπολίτευσης που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ των διαπιστευμένων εκπροσώπου του Τύπου.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, σωματοφύλακας του Ερντογάν χτύπησε έναν εκπρόσωπο του κρατικού ραδιοφωνικού δικτύου NPR των ΗΠΑ.

SHARE:

24Media Network