Μουσικόφιλοι της K-Pop σαμποτάρισαν προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ

Μουσικόφιλοι της K-Pop σαμποτάρισαν προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ
Το άδειο στάδιο στην εκδήλωση του Τραμπ στην Οκλαχόμα Twitter / @TravisLHarmon

Οι θαυμαστές της K-pop, μαζί με τους συμμάχους τους στο TikTok, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ψεύτικα αιτήματα εισιτηρίων για την εκδήλωση του Τραμπ

Πριν την προεκλογική εκστρατεία του Σαββάτου στην Τάλσα της Οκλαχόμα, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν βέβαιος ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είχαν δείξει ενδιαφέρον να λάβουν εισιτήρια για την εκδήλωση. Αλλά όταν ήρθε η μέρα της εκδήλωσης, προς έκπληξή του υπήρχαν πάρα πολλές κενές θέσεις μέσα στην αρένα, και κυριολεκτικά δεν εμφανίστηκε κανένας στις υπαίθριες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το consequenceofsound.net, ο Τραμπ κατηγόρησε τους διαδηλωτές για τη χαμηλή συμμετοχή, οι οποίοι, όπως είπε, εμπόδισαν την είσοδο του κοινού στην αρένα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι New York Times, οι μαζικές κρατήσεις εισιτηρίων μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα μιας φάρσας που πραγματοποιήθηκε από τους οπαδούς της μουσικής K-pop.


Οι θαυμαστές της K-pop, μαζί με τους συμμάχους τους στο TikTok, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ψεύτικα αιτήματα εισιτηρίων για την εκδήλωση του Τραμπ. Ένας από τους διοργανωτές πίσω από τη φάρσα, ο YouTuber Daniel Daniel, είπε στους Times ότι “η φάρσα εξαπλώθηκε κυρίως μέσω του TikTok” και ότι “πρόκειται για μια ακτιβιστική ενέργεια κατά του Τραμπ”.

Αρκετοί ακτιβιστές δημιούργησαν βίντεο, ενθαρρύνοντας οπαδούς της K-pop και χρήστες του TikTok να ζητήσουν εισιτήρια, χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα και αριθμούς τηλεφώνων.

Όταν κάτι βρίσκεται αντίθετο με την ιδεολογία του BTS και άλλων ομάδων της K-pop, οι οπαδοί χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τον κοινωνικό ακτιβισμό για να δείξουν την αντίθεσή τους. Τον περασμένο μήνα, οι οπαδοί του Κορεάτικου μουσικού ρεύματος συνεργάστηκαν για να σαμποτάρουν μια εφαρμογή που χρησιμοποιήθηκε από το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας, ανακαλύπτοντας ρατσιστικά hashtag όπως το #WhiteLivesMatter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα