Οι τουρκικές αρχές υποχρέωσαν να προσγειωθεί αρμενικό αεροπλάνο που κατευθυνόταν στη Συρία

Turkish soldiers take strategic position at the Akcakale border gate in southern Sanliurfa province on Oct. 7, 2012. Turkey returned fire after Syrian mortar bombs landed in a field in southern Turkey on Saturday.
Turkish soldiers take strategic position at the Akcakale border gate in southern Sanliurfa province on Oct. 7, 2012. Turkey returned fire after Syrian mortar bombs landed in a field in southern Turkey on Saturday. REUTERS FILE

Πως εξελίσσονται οι ήδη τεταμένες σχέσεις Τουρκίας και Συρίας

Οι τουρκικές αρχές ερεύνησαν σήμερα ένα αρμενικό αεροπλάνο αφού το υποχρέωσαν να προσγειωθεί στην ανατολική πόλη Ερζερούμ, έγινε γνωστό από πηγές της υπηρεσίας που ελέγχει τα κρατικά αεροδρόμια της Τουρκίας.

Το αρμενικό αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από την Αρμενία στο Χαλέπι της Συρίας, δήλωσε αξιωματούχος από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η Αρμενία αποδέχθηκε την προσγείωση του αεροπλάνου στο Ερζερούμ, καθώς έχει συναφθεί σχετική συμφωνία με την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Αρμενίας, το αεροπλάνο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για το Χαλέπι της Συρίας. Στο αεροσκάφος θα επιτραπεί η αναχώρηση μόλις οι έλεγχοι ολοκληρωθούν.

O εκπρόσωπος του Αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών Τιγκράν Μπαλαγιάν δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι η προσγείωση του αρμενικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ "ήταν προσχεδιασμένη και δεν είναι κάτι εξαιρετικό".

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία την περασμένη εβδομάδα εξανάγκασε σε προσγείωση στην Τουρκία και επιβατηγό αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Μόσχα – Δαμασκός. Η Άγκυρα υποστήριξε μάλιστα, ότι στο σκάφος βρέθηκαν πυρομαχικά που προορίζονταν για το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ, κάτι που προκάλεσε την οργή της Ρωσίας και της Συρίας.

SHARE:

24Media Network