Οι τζιχαντιστές του ISIS έκοψαν δικό τους νόμισμα

Οι τζιχαντιστές του ISIS έκοψαν δικό τους νόμισμα

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο, επιδεικνύοντας το τελευταίο εργαλείο προπαγάνδας του - το δικό του νόμισμα σε μορφή κέρματος (Vid)

Το δικό τους νόμισμα έκοψαν οι τζιχαντιστές του ISIS. Η κίνηση τους κοινοποιήθηκε με βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο.

Στο βίντεο προβάλλεται η τήξη χρυσών, ασημένιων και χάλκινων νομισμάτων ενώ το ISIS υποστηρίζει πως το νόμισμα του θα χτυπήσει το δολάριο.

Το χρυσό νόμισμα 21 καρατίων των τζιχαντιστών, το οποίο ονομάζεται δηνάριο, θα ζυγίζει 4,25 γραμμάρια και θα είναι ισοδύναμο με 139 δολάρια, λόγω του βάρους του σε χρυσό.

Στην μία όψη τους φέρουν την φράση "Ισλαμικό Κράτος – Χαλιφάτο βασισμένο στο δόγμα του Προφήτη" γραμμένη στα αραβικά. Στην άλλη πλευρά του κέρματος των 5 δηναρίων υπάρχει ανάγλυφη παράσταση της υφηλίου.

Το κέρμα των 5 δηναρίων ισοδυναμεί με 694 δολάρια και το ένα δηνάριο ισοδυναμεί με 139 δολάρια.

Εκτός από το χρυσό δηνάριο, οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι έχουν δημιουργήσει ασημένια "ντιρχάμ", καθώς και χάλκινα νομίσματα, γνωστά ως "fulus", τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για μικρότερες συναλλαγές.

Σημειώνεται πως το Ισλαμικό Κράτος κατέχει τουλάχιστον 256 εκατομμύρια βρετανικές λίρες από την τράπεζα της Μοσούλης, την οποία οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει το 2014.

SHARE:

24Media Network