Οι Βρετανοί ανησυχούν περισσότερο για την κλιματική αλλαγή από το Brexit

Οι Βρετανοί ανησυχούν περισσότερο για την κλιματική αλλαγή από το Brexit
Φωτογραφία αρχείου AP

Οι Βρετανοί "βλέπουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής έκτακτης ανάγκης" ακόμη και σε μια περίοδο πολιτικής αναταραχής, σχολίασε εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Christian Aid

Η πλειοψηφία των Βρετανών πιστεύει ότι στο μέλλον η κλιματική αλλαγή θα είναι πιο σημαντικό ζήτημα από το Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, μία ημέρα αφού η θερμοκρασία στη χώρα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της για τον Ιούλιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που ανέλαβε τον θώκο την Τετάρτη δεσμεύθηκε να φέρει σε πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου «χωρίς “αν” και “όμως”».

Όμως και παρά τους πάμπολλους τίτλους των εφημερίδων που προειδοποιούν για τους κινδύνους ενός Brexit χωρίς συμφωνία, επτά στους δέκα Βρετανούς πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι μακροπρόθεσμα πιο σοβαρό ζήτημα από την αποχώρηση της χώρας τους από την ΕΕ, επεσήμανε η έρευνα.

Τα δύο τρίτα των 2.072 ανθρώπων που ρωτήθηκαν μεταξύ της 19ης και της 21ης Ιουλίου από το ινστιτούτο ComRes απάντησαν ότι ο Τζόνσον θα πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι Βρετανοί «βλέπουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής έκτακτης ανάγκης» ακόμη και σε μια περίοδο πολιτικής αναταραχής, σχολίασε η Λόρα Τέιλορ της μη κυβερνητικής οργάνωσης Christian Aid για λογαριασμό της οποίας διενεργήθηκε η δημοσκόπηση.

«Οι Βρετανοί ενήλικες συνειδητοποιούν ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη κρίση, η οποία είναι πιθανόν καταστροφική για όλη την ανθρωπότητα», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι ανησυχούν πραγματικά για την κλιματική αλλαγή, διότι το Brexit θα διευθετηθεί, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο», επεσήμανε ο Σάιμον Γκιλ υπηρεσιακός εκτελεστικός διευθυντής του Overseas Development Institute, ενός think tank με έδρα το Λονδίνο.

«Η κλιματική αλλαγή είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί και χρειάζεται μια πιο συγκεκριμένη (…) δράση παγκοσμίως, και αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες προκλήσεις», πρόσθεσε ο Γκιλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα