Ολάντ: Η Γαλλία είναι ισχυρότερη έναντι των τρομοκρατών

EU leaders summit with Turkey on migrants crisis on March 17, 2016 at the European Council, in Brussels /   -  ,  17 , 2016
EU leaders summit with Turkey on migrants crisis on March 17, 2016 at the European Council, in Brussels / - , 17 , 2016 ARIS OIKONOMOU / SOOC

Δηλώσεις για το μακελειό στη Νίκαια έκανε το απόγευμα της Παρασκευής ο Φρανσουά Ολάντ τονίζοντας ότι ο πόλεμος κατά των τρομοκρατών συνεχίζεται αμείωτος. Όπως είπε 50 τραυματίες βρίσκονται μεταξύ “ζωής και θανάτου” (Vid)

Στόχος μας είναι ένας. Να πλήξουμε τον εχθρό και να αποδείξουμε ότι η Γαλλία είναι ισχυρότερη έναντι των τρομοκρατών” δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, λίγες ώρες μετά το Μακελειό στη Νίκαια. όπως είπε όλες οι χώρες που αγωνίζονται για την ελευθερία έχουν απέναντί τους τους τρομοκράτες. “Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται” είπε με νόημα, εκθιάζοντας τον ηρωισμό των σωμάτων ασφαλείας.

Ο κ. Ολάντ είπε επίσης ότι περίπου 50" άνθρωποι βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου, την ώρα που τα θύματα έχουν φτάσει τα 84 άτομα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται "πολλοί ξένοι" και πολλά παιδιά.

"Υπάρχουν περίπου 50 πρόσωπα που εξακολουθούν να βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Μεταξύ των θυμάτων αυτών υπάρχουν Γάλλοι, υπάρχουν επίσης πολλοί ξένοι προερχόμενοι απ' όλες τις ηπείρους και υπάρχουν πολλά παιδιά, μικρά παιδιά", δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους αφού επισκέφθηκε τραυματίες από την επίθεση σε νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ο Ολάντ προειδοποίησε επίσης πως η μάχη εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων θα είναι μακρά επειδή οι οργανώσεις αυτές θα συνεχίσουν να προσπαθούν να πλήξουν τις δυτικές αξίες.

Τέλος αναφέρθηκε και στον ηρωικό όπως είπε αστυνομικό ο οποίος έδωσε τέλος σε αυτό το μακελειό σκοτώνοντας τον τρομοκράτη.

Φωτο: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Mohamed Lahouaiej είναι ο δράστης του μακελειού στη Γαλλία

Γαλλία: Ο μοτοσικλετιστής που πήδηξε πάνω στο φορτηγό πριν το μακελειό

Ντοκουμέντο: Η στιγμή που σκοτώνουν τον μακελάρη της Νίκαιας στη Γαλλία

Ο αραβικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στη Νίκαια

SHARE: