Ολάντ: Η μάχη της Μοσούλης μπορεί να τελειώσει πριν το καλοκαίρι

French President Francois Hollande delivers a speech after awarding the Legion of Honour (Legion d'Honneur) and the National Order of Merit (Ordre National du Merite) to Olympic and Paralympic athletes at the Elysee Presidential Palace in Paris, France, Thursday, Dec. 1, 2016. French President Hollande says he's not running in 2017 because he knows he might not have enough support. (Lionel Bonaventure/Pool Photo via AP)
French President Francois Hollande delivers a speech after awarding the Legion of Honour (Legion d'Honneur) and the National Order of Merit (Ordre National du Merite) to Olympic and Paralympic athletes at the Elysee Presidential Palace in Paris, France, Thursday, Dec. 1, 2016. French President Hollande says he's not running in 2017 because he knows he might not have enough support. (Lionel Bonaventure/Pool Photo via AP) AP

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την πεποίθηση πως η μάχη με το ΙΚ στο Ιράκ μπορεί να λάβει τέλος πολύ σύντομα

Η μάχη που δίνουν οι ιρακινές δυνάμεις και ο διεθνής συνασπισμός για να ανακαταλάβουν τη Μοσούλη μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ιράκ. Νωρίτερα, από τη Βαγδάτη όπου και βρίσκεται ο Γάλλος σοσιαλιστής, τόνισε πως η αντιμετώπιση του Isis, θα σημάνει και το τέλος των επιθέσεων πίσω στη Γαλλία.

Δεν τελειώσαμε με τους τζιχαντιστές, υπάρχει η Μοσούλη. Μας επιβεβαιώθηκε ότι θα μπορούσαμε να επιτύχουμε αυτόν το στόχο το συντομότερο δυνατόν

"Δεν τελειώσαμε (με τους τζιχαντιστές), υπάρχει η Μοσούλη. Μας επιβεβαιώθηκε ότι θα μπορούσαμε να επιτύχουμε αυτόν το στόχο το συντομότερο δυνατόν, την άνοιξη, σε κάθε περίπτωση πριν από το καλοκαίρι", είπε ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόμενος στην επιχείρηση που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη.

Το ΙΚ κατέλαβε την πόλη αυτή, που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ, τον Ιούνιο του 2014.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα ο Ολάντ στη Βαγδάτη, υποστήριξε ότι θα χρειαστούν τρεις μήνες για να εκδιωχθεί το ΙΚ από το Ιράκ.

Η επιχείρηση στη Μοσούλη, το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στο Ιράκ, ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου. Μέχρι τώρα έχουν ανακαταληφθεί πάνω από τις μισές ανατολικές συνοικίες της πόλης, όμως ο δυτικός τομέας παραμένει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολάντ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολάντ: Εξάλειψη του ISIS στο Ιράκ

SHARE:

24Media Network