Ολλανδία: Αυστηρότερο καθεστώς και νέα μέτρα από την Παρασκευή

Ολλανδία: Αυστηρότερο καθεστώς και νέα μέτρα από την Παρασκευή
Αυστηροί περιορισμοί στην Ολλανδία 2021 Peter Dejong/AP Photo

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα αναμένεται να επιβάλλει η ολλανδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αύξηση των νέων κρουσμάτων, τα οποία παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Αυστηρότερο καθεστώς ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού ετοιμάζεται να επιβάλλει η κυβέρνηση της Ολλανδίας την Παρασκευή, την ώρα που η Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται στο σημείο… μηδέν και να δοκιμάζεται ξανά από το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Λόγω αυτού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης – ρεκόρ στις μολύνσεις κορονοϊού, την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία πασχίζουν να διαχειριστούν το κύμα των κρουσμάτων της COVID-19, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιονγκ.

«Το ποσοστό μολύνσεων είναι υψηλότερο από πότε», ανέφερε ο ντε Γιονγκ σε επιστολή προς το Κοινοβούλιο σήμερα. «Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίζουν να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις και δεν έχουμε ακόμα δει τα χειρότερα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα μέτρα επιβλήθηκαν στην Ολλανδία το περασμένο σαββατοκύριακο με διάρκεια αρχικά τις τρεις εβδομάδες.

Στην Αυστρία είναι σε ισχύ το εθνικό lockdown, με την καθημερινότητα πλέον των Αυστριακών να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κλειστά σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας και εξόδους από το σπίτι μόνο για εργασία, αγορές βασικών ειδών και άσκηση.

Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το Βέλγιο, επιβάλλοντας περιορισμούς και επαναφέροντας μέτρα όπως η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους, τόσο εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς, αλλά και τηλεργασία τέσσερις φορές την εβδομάδα. Επίσης, η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική και για τα παιδιά από 10 ετών, ενώ μέχρι πριν ίσχυε για τα παιδιά από 12 ετών και άνω.

Τέλος, Σλοβακία και Τσεχία ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή lockdown για τους ανεμβολίαστους, ενώ στην Ουγγαρία από το Σάββατο (20/11) επέστρεψε η χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα