Ολλανδία: Συλλήψεις σε συγκέντρωση κατά των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης

Πορεία διαμαρτυρίας για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού, στην Ολλανδία
Πορεία διαμαρτυρίας για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού, στην Ολλανδία AP

Περίπου 200 διαδηλωτές συμμετείχαν στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας στη Χάγη για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού.

Η αστυνομία στη Χάγη συνέλαβε 37 διαδηλωτές, που αψήφησαν τη δικαστική εντολή και διαδήλωσαν για να διαμαρτυρηθούν για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, που έχουν επιβληθεί στη μάχη κατά της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Περίπου 200 διαδηλωτές συμμετείχαν στη σημερινή πορεία, πολύ λιγότεροι σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα, όταν χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν σε ανάλογη κινητοποίηση. Οι διοργανωτές κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους αυτήν την εβδομάδα δεδομένης της δικαστικής απόφασης που όριζε ότι η διαδήλωση παραβιάζει τους περιορισμούς σχετικά με τις δημόσιες συναθροίσεις.

ADVERTISING

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν πως το μέτρο της τήρησης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των πολιτών είναι αντιδημοκρατικό και πρέπει να καταργηθεί.

Η Ολλανδία έχει καταγράψει περισσότερα από 50.000 κρούσματα COVID-19 και περισσότερους από 6.000 θανάτους από τα μέσα Μαρτίου.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολλανδία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network