Ολλανδία: Το Χάρλεμ απαγορεύει τις διαφημίσεις κρέατος

Ολλανδία: Το Χάρλεμ απαγορεύει τις διαφημίσεις κρέατος
Άνδρας κόβει κρέας σε πάγκο μαγειρικής (Αρχείο) Getty Images/iStockphoto

Αντιδράσεις από τους επαγγελματίες της βιομηχανίας κρέατος της Ολλανδίας προκαλεί το σχέδιο απαγόρευσης σχετικών διαφημίσεων στους δημόσιους χώρους στην πόλη Χάρλεμ.

Το Χάρλεμ της Ολλανδίας σχεδιάζει να απαγορεύσει τις περισσότερες διαφημίσεις κρέατος στους δημόσιους χώρους, εξαιτίας των επιπτώσεων της κρεατοφαγίας στο περιβάλλον.

Η απαγόρευση θα επιβληθεί το 2024 και έτσι η ολλανδική πόλη φαίνεται πως θα γίνει η πρώτη παγκοσμίως που προχωρά σε μία τέτοια κίνηση.

Η πρόταση που συνέταξε το GroenLinks, το κόμμα των Πρασίνων, βρήκε αντίθετους τους επαγγελματίες της βιομηχανίας κρέατος, με ορισμένους να το κατηγορούν ότι προχωρά σε μια κίνηση που είναι αντίθετη με την ελευθερία του λόγου.

Όπως μεταδίδει το BBC, η τοπική κυβέρνηση της πόλης των 160.000 κατοίκων ισχυρίζεται ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν το κρέας που παράγεται με βιώσιμο τρόπο θα συμπεριληφθεί στη συγκεκριμένη απαγόρευση.

Την πρόταση υποστήριξαν και βουλευτές του κόμματος Χριστιανοδημοκρατική Πρόκληση. Ωστόσο, η αντίδραση από τη βιομηχανία κρέατος ήταν άμεση.

«Οι αρχές το παρατραβάνε για να πουν στους ανθρώπους τι είναι καλύτερο για αυτούς», δήλωσε εκπρόσωπος του Κεντρικού Οργανισμού για τον Τομέα Κρέατος.

Το δεξιό κόμμα BVNL χαρακτήρισε την κίνηση ως «απαράδεκτη παραβίαση της επιχειρηματικής ελευθερίας», τονίζοντας ότι «θα είναι μοιραίο για τους χοιροτρόφους».

Σημειώνεται ότι περίπου το 95% των πολιτών της Ολλανδίας τρώνε κρέας, αλλά περισσότεροι από τους μισούς όχι σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα