Ομπάμα για εισβολή στο Καπιτώλιο: Η βία υποκινήθηκε από τον εν ενεργεία Πρόεδρο

Ομπάμα για εισβολή στο Καπιτώλιο: Η βία υποκινήθηκε από τον εν ενεργεία Πρόεδρο
Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλά στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, 2 Νοεμβρίου 2020, Ατλάντα. AP

Επίθεση στον Τραμπ εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά την εισβολή στον Καπιτώλιο. Έκανε λόγο για "μια στιγμή μεγάλης ντροπής".

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τον απερχόμενο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για μια στιγμή “μεγάλης ντροπής” στην αμερικανική ιστορία και κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να κάνουν την επιλογή να θέσουν την Αμερική πάνω από τα ψευδή αφηγήματα αναφορικά με τις εκλογές.

Ο Ομπάμα “προσχώρησε” στο μέτωπο που ξεκίνησε ο πρώην Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, καταδικάζοντας την βίαιη εισβολή τραμπικών στο Καπιτώλιο, ενώ έκανε λόγο για ένα πολιτικό κόμμα που απέτυχε να πει την αλήθεια στους οπαδούς του.

“Η ιστορία, ορθώς, θα θυμάται τη σημερινή βία στο Καπιτώλιο -υποκινούμενη από έναν εν ενεργεία πρόεδρο που συνέχισε να ψεύδεται αβάσιμα για το αποτέλεσμα των νόμιμων εκλογών- ως μια στιγμή μεγάλης ατιμίας και ντροπής για το έθνος μας”.

“Αυτή τη στιγμή, οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων έχουν μια επιλογή που καθίσταται σαφής μπροστά στην βεβηλωμένη δημοκρατία”, δήλωσε ο Ομπάμα. “Μπορούν να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο, να συνεχίσουν να πυροδοτούν την οργή. Ή μπορούν να επιλέξουν την πραγματικότητα και να κάνουν τα πρώτα βήματα για να σβήσουν τις φλόγες. Μπορούν να επιλέξουν την Αμερική”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα