Ομπάμα: Παιδιά, συγνώμη, πρέπει να φύγω να πάω να δω το Star Wars

Ομπάμα: Παιδιά, συγνώμη, πρέπει να φύγω να πάω να δω το Star Wars

Ιδιαίτερα ευδιάθετος ήταν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην τελευταία συνέντευξη Τύπου για το 2015, ο οποίος αποχώρησε για να δει το Star Wars!

Τι και αν οι δημοσιογράφοι επέμεναν για λίγες ακόμα ερωτήσεις, ο Μπαράκ Ομπάμνα τους άφησε σύξυλους για να δει το Star Wars!

Ο Αμερικανός πρόεδρος  πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου πριν τα Χριστούγεννα από τον Λευκό Οίκο, κάνοντας αναφορά στην προβολή της ταινίας Star Wars.

Γνωστός για το χιούμορ του ο Ομπάμα χαρακτήρισε το Star Wars πιο «σημαντικό γεγονός» από τις δηλώσεις του και έσπευσε να το δει.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι έχουν καταγραφθεί ενδείξεις μιας σταθερής προόδου στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγείται η Ουάσιγκτον εναντίον των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που τελικά θα κατατροπωθούν.

«Θα νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος και θα το πετύχουμε αυτό με το να το συνθλίβουμε συστηματικά, να καταστρέφουμε τις γραμμές εφοδιασμού του, να εμποδίζουμε την χρηματοδότησή του, να εξοντώνουμε την ηγεσία του, τις δυνάμεις του, να διαλύουμε τις υποδομές του» επισήμανε ο Ομπάμα.

«Καταγράφουμε σταθερή πρόοδο σε πολλούς από αυτούς τους τομείς, επομένως εκείνοι θα εκδιωχθούν» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία                                

Παράλληλα, ο Ομπάμα δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έχει χάσει κάθε νομιμότητα ενώπιον των περισσότερων πολιτών στην χώρα του και πρέπει να αποσυρθεί προκειμένου να υπάρξει ελπίδα για να τερματιστεί η «αιματοχυσία» εκεί.

«Νομίζω ότι ο Άσαντ θα πρέπει να αποχωρήσει προκειμένου η χώρα του να βάλει ένα τέλος στην αιματοχυσία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά χωρίς φανατισμό και δόγματα» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Άσαντ «έχει απολέσει τη νομιμότητά του ενώπιον της μεγάλης πλειονότητας της χώρας» υπογράμμισε.

Επίσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε σήμερα από τους Αμερικανούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση ενώ προσπάθησε να τους καθησυχάσει επισημαίνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για να εγγυηθεί την ασφάλειά τους με το να «συνθλίβει» την καρδιά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο εξωτερικό.

«Συνθλίβοντας την καρδιά του Ισλαμικού Κράτους, τον πυρήνα του στη Συρία και το Ιράκ, θα το δυσκολέψουμε να διοχετεύσει τον τρόμο και την προπαγάνδα του στον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε ο Ομπάμα.

«Την ίδια στιγμή… πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση εδώ στην πατρίδα» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Όλοι εμείς μπορούμε να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί με το να παραμείνουμε σε επιφυλακή, με το να πούμε κάτι εάν δούμε κάτι το ύποπτο, με τον απορρίψουμε το ενδεχόμενο να μας τρομοκρατήσουν και με το να παραμείνουμε ενωμένοι ως μια αμερικανική οικογένεια» υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

SHARE:

24Media Network