Όπλο 'μικροκυμάτων' στη Ρωσία απενεργοποιεί αεροσκάφη

Όπλο 'μικροκυμάτων' στη Ρωσία απενεργοποιεί αεροσκάφη

Η Ρωσία έχει αναπτύξει όπλο υπέρ-υψηλής συχνότητας το οποίο απενεργοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Διαβάστε πώς θα λειτουργεί

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αναπτύσει όπλο υπερ-υψψηλής συχνότητας το οποίο θα είναι ικανό να απενεργοποιεί μη επανδρομένα εναέρια οχήματα,τύπου UAV, καθώς και τις ''κεφαλές'' όπλων ακριβείας. Με αυτό το όπλο η Ρωσία θα έχει τη δυνατότητα να μένει αλώβητη σε περίμετρο 360 μοιρών.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, ο οποίος επισήμως ονομάζεται ''όπλο μικροκυμάτων'' , αναπτύχθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Τα αποκαλυπτήρια του θα πραγματοποιηθούν σε μια διεθνή εκδήλωση που διοργανώνεται από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος(Roscosmos) και την τεχνολογική εταιρία Rostec, στις 16 με 19 Ιουνίου του 2015.

Η εταιρία που έχει αναλάβει τη κατασκευή του συγκεκριμένου εξοπλισμού (UIMC) δεν έχει αποκαλύψει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού. Ωστόσο έχει αναφερθεί στο ότι το όπλο θα έχει ακτίνα δράσης 10 χιλιομέτρων και η αμυντική περίμετρος που θα παρέχει θα είναι 360 μοίρες.

Επιπλέον στη Ρωσία επιθυμούν να δοκιμάσουν το συγκεκριμένο εξοπλισμό προκειμένου να ελέγξουν πως τα ρωσικά συστήματα θα μπορούν να αντιδρούν σε παρόμοιους αντίπαλους εξοπλισμούς.

Πηγή: sputniknews.com

SHARE:

24Media Network