Οργή Ερντογάν για το ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ

Οργή Ερντογάν για το ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ
O Τούρκος πρόεδρος AP

Σε αυτόν τον "νέο πόλεμο ανεξαρτησίας", η Τουρκία περπατά "βήμα βήμα" προς τη νίκη, τόνισε ο Ερντογάν και απείλησε με επέκταση των ορίων της ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία.

Την οργή του για το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Αρμενίων εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του είπε πως «μία χώρα, η ιστορία της οποίας βρίθει γενοκτονιών, δουλείας και εκμετάλλευσης δεν έχει το δικαίωμα να κάνει μαθήματα στην Τουρκία. Το ψήφισμα, που έγινε αποδεκτό στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σχετίζεται με το αίτημα για την επιβολή κυρώσεων σε εμένα, την οικογένειά μου και τους υπουργούς μου, υπό το πρόσχημα της επιχείρησης ‘Peace Spring’ και ψευδείς ισχυρισμούς. Απορρίπτουμε καταφανώς το ψήφισμα, το οποίο στηρίζεται στους ισχυρισμούς της FETÖ. Έχουν ‘μικρύνει’ τόσο οι ΗΠΑ, ώστε να έχουν υποχρέωση στη FETÖ;».

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Ο τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως αν χρειαστεί η Τουρκία θα επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας στη βορεια Συρία.

“Θα απαντήσουμε δραστικά σε όποια επίθεση σημειωθεί εναντίον μας απο περιοχή εκτός ζώνης ασφαλείας, την οποία και θα επεκτείνουμε αν κριθεί αναγκαίο” είπε χαρακτηριστικά ο Τουρκος Πρόεδρος.

Παράλληλα επέκρινε τις ευρωπαϊκές χώρες γιατί, όπως είπε, αποδέχονται τους Κούρδους ως τρομοκράτες επιτρέποντας τα σύμβολά τους στις πόλεις τους ενώ απαγορεύουν όλες τις φιλοτουρκικές δραστηριότητες.

Σε αυτόν τον “νέο πόλεμο ανεξαρτησίας”, η Τουρκία περπατά “βήμα βήμα” προς τη νίκη, τόνισε ο Ερντογάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα