Οργή λαού και άγρια καταστολή στην Τουρκία: Συνεχίζονται για 3η μέρα οι συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών. Δύο νεκροί

default image

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών με στόχο να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παραστεί στην κηδεία νεαρής ακτιβίστριας (pics & vid)

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από τον θάνατο μιας ακτιβίστριας της άκρας αριστεράς που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας εφόδου της αστυνομίας, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Σήμερα το μεσημέρι οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών με στόχο να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη συνοικία Γκαζί, στο βόρειο τμήμα της πόλης, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του θύματος, που ανήκε στη μειονότητα των Αλεβιτών.

 

Εκατοντάδες διαδηλωτές απάντησαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ έστησαν οδοφράγματα στη μέση των δρόμων. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μέχρι αυτήν την ώρα, σύμφωνα με τον φωτοειδησεογράφο.

 

Η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει από την Παρασκευή σε εκατοντάδες συλλήψεις μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), φερόμενων μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και στελεχών της άκρας αριστεράς.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό.

Νεκρός ένας αστυνομικός

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ένας αστυνομικός έχασε την ζωή του σήμερα κατά τη διάρκεια βίαιων συμπλοκών που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών της άκρας αριστεράς στη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης.

Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες ενώ η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές διαδηλωτών σε αυτή τη συνοικία, εξέπνευσε στο νοσοκομείο, προσέθεσε το τουρκικό πρακτορείο.

(Φωτογραφίες: RT)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version