Ισπανία: Ορκίστηκε με πολιτικό όρκο πρωθυπουργός ο Σάντσεθ

Ο Πέδρο Σάντσεθ
Ο Πέδρο Σάντσεθ AP

Ο Πέδρο Σάντσεθ ορκίστηκε-όπως και το 2018-χωρίς θρησκευτικά σύμβολα στα ανάκτορα της Θαρθουέλα. Πότε ανακοινώνεται η σύνθεση της κυβέρνησης.

Ο Πέδρο Σάντσεθ ορκίσθηκε την Τετάρτη πρωθυπουργός ενώπιον του βασιλιά Φελίπε 6ου της Ισπανίας, την επομένη της ανάδειξής του από τους βουλευτές επικεφαλής κυβερνητικού συνασπισμού με τους Podemos.

Ο Σάντσεθ ορκίσθηκε να σέβεται το ισπανικό Σύνταγμα στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στα ανάκτορα της Θαρθουέλα χωρίς Βίβλο ούτε Εσταυρωμένο.

Είχε κάνει το ίδιο όταν είχε αναλάβει την εξουσία τον Ιούνιο 2018, όταν είχε γίνει ο πρώτος επικεφαλής κυβέρνησης μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1977 στην Ισπανία που ορκίσθηκε χωρίς θρησκευτικά σύμβολα.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης πρέπει τώρα να σχηματίσει την κυβέρνησή του, την πρώτη κυβέρνηση συνασπισμού μετά το τέλος της φρανκικής δικτατορίας το 1975. 

Σύμφωνα με το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα του (PSOE), η σύνθεση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ αρχικά αναμενόταν αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία
SHARE:

24Media Network