Ορκωμοσία Μπάιντεν: Πόσοι περισσότεροι τηλεθεατές την είδαν σε σχέση με του Τραμπ

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Πόσοι περισσότεροι τηλεθεατές την είδαν σε σχέση με του Τραμπ
O Tζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ κατά την ορκωμοσία του για την προεδρία των ΗΠΑ AP

Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν ξεπέρασε σε τηλεθέαση την αντίστοιχη του Ντόναλντ Τραμπ τέσσερα χρόνια πριν.

Περίπου 40 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της προεδρικής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν μέσω έξι τηλεοπτικών δικτύων, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen data που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για αύξηση τηλεθέασης κατά 4% σε σύγκριση με τον αριθμό των τηλεθεατών που είχαν παρακολουθήσει την ορκωμοσία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο αριθμός αυτός των τηλεθεατών καλύπτει χρονικό διάστημα τηλεθέασης 30 λεπτών από τις 11:45 της Τετάρτης, όταν ορκίστηκε ο Μπάιντεν, αλλά και τη διάρκεια της πρώτης προεδρικής του ομιλίας από το χώρο της ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Στη μέτρηση συμπεριλαμβάνονται τα τηλεοπτικά ακροατήρια των δικτύων ABC, CBS και NBC, αλλά και των δικτύων καλωδιακής τηλεόρασης Fox News, CNN και MSNBC.

Το 2017, περίπου 38,3 εκατομμύρια τηλεθεατών είχαν παρακολουθήσει την τελετή της ορκωμοσίας και την ομιλία του Τραμπ μέσω των ίδιων τηλεοπτικών δικτύων.

Τα στατιστικά στοιχεία της τηλεθέασης δεν συμπεριλαμβάνουν τους ανθρώπους που παρακολούθησαν ζωντανά την τελετή της ορκωμοσίας μέσω της σύνδεσής τους με ψηφιακές πλατφόρμες (Twitter, Facebook και YouTube) ούτε όσους παρακολούθησαν την τελετή της ορκωμοσίας από την τηλεόραση, αλλά εκτός του σπιτιού τους, όπως π.χ. από μπαρ ή εστιατόρια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version