Ορκωμοσία Τραμπ: Το μενού στο προεδρικό γεύμα

Ορκωμοσία Τραμπ: Το μενού στο προεδρικό γεύμα

Έτοιμη και η τελευταία λεπτομέρεια στην Ουάσινγκτον για την ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη. Ποιοι θα παραβρεθούν στο "προεδρικό γεύμα" και τι θα σερβιριστεί;

Πλούσιο θα είναι το μενού του γεύματος που θα ακολουθήσει μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Το γεύμα θα παραχωρηθεί στο Καπιτώλιο, όπως συνηθίζεται από το 1953, και θα παραβρεθούν εκτός από την οικογένεια του νέου προέδρου, θα παρακαθίσει και ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς με την οικογένειά του, ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου, μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου και της κυβέρνησης του Τραμπ.

Το μενού θα περιλαμβάνει τρία πιάτα: αστακό, γαρίδες σε σάλτσα με σαφράν και μοσχάρι με μαύρη σοκολάτα και πατάτες ογκρατέν. Το επιδόρπιο θα είναι σουφλέ σοκολάτας, με παγωτό. Κάθε πιάτο θα συνοδεύεται με ξεχωριστό κρασί ή σαμπάνια, παρόλο που ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αποφεύγει το αλκοόλ.

Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας

15.30 (ώρα Ελλάδας): Ο Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς και οι οικογένειές τους παρακολουθούν τη λειτουργία στην επισκοπική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, κοντά στον Λευκό Οίκο.

16.30: Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ υποδέχονται στον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο για τσάι.

18.30: Τα δύο ζευγάρια πηγαίνουν μαζί, με την ίδια αυτοκινητοπομπή, στο Καπιτώλιο, το κτίριο όπου στεγάζεται το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Από τις 16.30 θα ξεκινήσει στο Καπιτώλιο η τελετή της ορκωμοσίας, που θα ανοίξει με τραγούδια και μουσική.

18.30: Εναρκτήριες ομιλίες. Ακολουθεί η ορκωμοσία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς στα νέα καθήκοντά του από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Κλάρενς Τόμας.

19.00: Ορκίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς.

19.30: Λήξη της τελετής. Τηρώντας την παράδοση, ο Τραμπ και ο Πενς θα γευματίσουν στο Κογκρέσο.

ΠΗΓΗ: NME

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μελάνια Τραμπ: Θα κάνουμε ξανά μεγάλη την Αμερική

ΗΠΑ: Έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα για υπογραφή μετά την ορκωμοσία Τραμπ

SHARE:

24Media Network