Ουκρανία: Γερμανία και Γαλλία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από τη χώρα

Ουκρανία: Γερμανία και Γαλλία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από τη χώρα
Ένα ρωσικό τανκ στα σύνορα με την Ουκρανία AP

Να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία, καλεί το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τους υπηκόους της. Εκανε το ίδιο και το γαλλικό ΥΠΕΞ

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε όλους τους Γερμανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία, καθώς συνεχίζονται οι φόβοι της Δύσης για ρωσική στρατιωτική εισβολή.

“Μια στρατιωτική σύγκρουση μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία συμβουλεύονται οι Γερμανοί που βρίσκονται στη χώρα να παρακολουθούν τις εξελίξεις στα ΜΜΕ και να εγγραφούν στους καταλόγους πρόληψης κρίσεων του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Φύγετε εγκαίρως! Σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, οι επιλογές για υποστήριξη των Γερμανών πολιτών θα είναι πολύ περιορισμένες”, προειδοποιεί το υπουργείο και καλεί ειδικά όσους βρίσκονται στην περιφέρεια του Ντόνετσκ να επικοινωνήσουν είτε με τη γερμανική πρεσβεία στο Κίεβο είτε με το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο.

Την είδηση επιβεβαιώνει και το The Spectator Index, με ανάρτησή του στο twitter.

Και η Γαλλία

Επίσης και η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους γάλλους υπηκόους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και έκανε έκκληση προς εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές κοντά στα ανατολικά της χώρας να απομακρυνθούν “χωρίς καθυστέρηση”.

“Συστήνεται σε όλους τους γάλλους υπηκόους, η παραμονή των οποίων στην Ουκρανία δεν είναι απολύτως απαραίτητη, να εγκαταλείψουν τη χώρα”, αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, εκείνοι που βρίσκονται “στις περιφέρειες του Χάρκοβου, του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ” αλλά και στην περιοχή του Ντνίπρο “καλούνται να εγκαταλείψουν αυτές τις ζώνες χωρίς καθυστέρηση”.

Πολλές ακόμη χώρες προέτρεψαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ακυρώνονται πτήσεις από και προς το Κίεβο

Σύμφωνα με το Reuters, η αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε επίσης ότι ανέστειλε τις πτήσεις από και προς το Κίεβο.

“Αυτό επηρεάζει όλες τις αναχωρήσεις από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022”, δήλωσε η Lufthansa.

Η Αυστρία προέτρεψε επίσης το Σάββατο όλους τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Ουκρανία «αμέσως», με εξαίρεση αυτούς που διαμένουν επί του παρόντος στη δυτική Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα